iPhone 5 niet verkrijgbaar bij grote Nederlandse Apple Premium Resellers

De iPhone 5 is bij geen van de grote Nederlandse APR's verkrijgbaar. Apple heeft vermoedelijk prioriteit gegeven aan providers en de Apple Store in Amsterdam.

Winkelcentrum Stadshart AmstelveenDe iPhone 5 is bij geen van de grote Apple Premium Resellers in Nederland verkrijgbaar. Dit blijkt uit een rondvraag van iPhoneclub bij APR-ketens Amac, Xando en iVizi. iCentre bevestigt dit feit ook op Twitter. Apple heeft de winkels niet verteld waarom ze de iPhone 5 niet hebben gekregen. De iPhone 5 is in beperkte oplage wel verkrijgbaar in een aantal filialen van Media Markt, maar zij staan bekend als Apple Shop (een eigen winkel van Apple in bijvoorbeeld een warenhuis).

Winkeliers vermoeden dat Apple aan telecomproviders en de Apple Store in Amsterdam prioriteit heeft gegeven, waardoor er niet langer genoeg voorraad was om de iPhone 5 te leveren aan Apple Premium Resellers. De APR’s hopen de iPhone 5 te krijgen nadat de verkoopdrukte is gezakt. Bij een aantal APR’s kun je nu al aangeven op de hoogte gebracht te willen worden zodra zij de iPhone 5 aanbieden.

Bij Media Markt zijn er een stuk minder iPhones geleverd dan in de Apple Store. De Media Markt bij Amsterdam ArenA vertelt aan iPhoneclub dat ze er ongeveer 15 hebben ontvangen. Het is onduidelijk hoeveel iPhones er gemiddeld naar ieder Media Markt-filiaal zijn verstuurd. We raden daarom aan om de Media Markt bij jou in de buurt te bellen om te vragen of ze de iPhone 5 (nog) hebben.

De iPhone 5 was vanmorgen na korte tijd al uitverkocht in de Apple Store in Amsterdam. Je zou bij Apple vandaag wellicht nog kans maken op een iPhone 5 als je hem in combinatie met een abonnement koopt. Hiervoor kun je ook online bestellen. Wanneer Apple Premium Resellers hem zullen verkopen is nog niet duidelijk. Bestel je via Apple’s online store een losse iPhone 5, dan moet je rekenen op verzendtijden tussen 3-4 weken.

Toen de iPhone 4S afgelopen jaar op de markt verscheen, kregen Apple Premium Resellers ook al weinig binnen, maar toen was ook de Amsterdamse Apple Store nog niet geopend. Met de iPhone 5 hebben de APR’s nu helemaal niets ontvangen.

Zojuist is overigens bekend geworden dat alle winkels van iAm Store worden overgenomen door iCentre en dat de naam iAm Store zal verdwijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2012, 12:22
Categorie Providers
Onderwerp apple retailer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.