Verkoop iPhone 5 in Amsterdam van start met lange wachtrijen

Aan het Leidseplein in Amsterdam ging vanochtend om 8:00 uur de verkoop van de iPhone 5 van start. De iPhone 5 was binnen korte tijd uitverkocht en de wachtrij moest 's ochtends al worden gesloten.

apple iphone 5 leidsepleinDe verkoop van de iPhone 5 is vandaag op traditionele wijze van start gegaan met aftellen, gejoel en een grote mensenmassa. Al om 9:00 uur gisterochtend stonden de eerste kopers klaar en rond middernacht was de wachtrij inmiddels gegroeid tot meer dan driehonderd mensen. Vanochtend meldde de beveiliging dat er in totaal 1.500 mensen in de rij stonden. Bijna iedereen zal met een iPhone 5 naar huis gaan, al zal het niet altijd in de gewenste kleur zijn. Inmiddels heeft Apple laten weten dat de voorraad losse iPhones voor vandaag op is. Mensen die toch nog in de rij willen staan krijgen de boodschap: “Als je aansluit kun je hoogstens op een iPhone met abonnement rekenen”.


De organisatie in Amsterdam was overigens uitstekend geregeld, al sinds gisteravond: er stonden ijzeren dranghekken waar voordringers niet zomaar doorheen konden breken en bij elk vak stond minimaal één bewaker om de boel in de gaten te houden en om dronken uitgaansvolk op afstand te houden.

Onderstaand filmpje maakten we op het moment dat de deuren open gingen:

En nog meer mensen die naar binnen mogen:

George en Tristan, de twee eerste kopers, worden geïnterviewd:

Ondertussen is de verkoop in de winkel in volle gang:

leidseplein 2
Situatie aan het begin van de wachtrij om 8:00 uur. De eerste mensen gaan naar binnen.

leidseplein 3
Op hetzelfde moment aan het einde van de rij. Voorzichtig sluiten zich nog wat mensen aan.

leidseplein 1leidseplein 1
Rond 7:00 uur vanochtend. Veel mensen hebben zittend op klapstoeltjes de nacht doorgebracht. Inmiddels is de rij wat dichter geworden en staat iedereen weer rechtop.

Een filmpje van iPhoneclub-lezer Gyz:

[flickr]set:72157631641017254[/flickr]

leidseplein 4
Het voorste deel van de rij rond 7:00 uur vanochtend.

wachtrij leidsepleinHet kaartje hiernaast geeft de lengte van de wachtrij aan om 7:00 uur vanochtend, op het moment dat de wachtrijvakken al iets breder waren gemaakt. In het uur daarna groeide de rij tot bijna het bruggetje naar het Max Euweplein. Er stonden nog genoeg dranghekken klaar om een nog langere wachtrij in goede banen te kunnen leiden. Mensen die in de rij staan meldden rond 8:00 uur dat de losse 64GB iPhone 5 al op was en de 32GB iPhone nog alleen in wit verkrijgbaar was.

leidseplein 6
Zinderende spanning… de verkoop gaat bijna beginnen!

leidseplein 8
Ondertussen, 200 meter verderop…

leidseplein 9
Op de brug, net buiten het Leidseplein.

leidseplein 10
Apple-personeel geeft uitleg over de procedure, terwijl een bewaker oplet.

leidseplein 20
In de winkel gaan de eerste iPhones over de toonbank.

leidseplein 18
Doosjes met iPhones liggen te wachten op een gelukkige koper.

Ondertussen elders op internet…

Niet alleen wij waren aanwezig bij de start van de iPhone 5-verkoop in Amsterdam. ‘In weer en wind wachten op iPhone 5 – en dan hopen dat hij niet uitverkocht is’ schrijft NRC. De Telegraaf ziet het wat somberder in: ‘Woede om uitverkochte iPhones’ meldt de krant. Mensen die vanochtend in de rij aansluiten vinden het ‘schandalig’ dat veel modellen nu al uitverkocht zijn. “Zo hoeft het voor mij niet. Ik bestel hem wel op internet”, meldt een ‘gedupeerde’. De Volkskrant citeert een van de eerste gelukkigen: “Ik wilde hier gewoon bij zijn. Ik heb 20 uur in de rij gestaan. Echt een feestje. De telefoon is niet eens voor mij, maar voor een vriend.” Iemand anders zegt: “We hadden hem ook kunnen bestellen, maar dan mis je het hele gevoel. Zoiets wil je gewoon een keer meemaken.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 september 2012 om 10:19
Categorieën
Apple, Round-up
129 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.