Patent kan gevallen iPhone redden

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe sensoren de schade van je iPhone bij een val kunnen verminderen.

Kapotte iPhone 5Eén van Apple’s nieuwste patenten belooft een systeem dat op slimme wijze valschade van je iPhone voorkomt. Sensoren detecteren het als de iPhone aan het vallen is, waarna de bewegingssensoren worden gebruikt om te berekenen hoe de iPhone op de grond terecht zal komen. Op basis van deze informatie wordt er een systeem in gang gezet om de klap te voorkomen of te verzachten. Iets dat volgens Apple op meerdere manieren kan worden gedaan.

Je iPhone zou met een ingebouwd gewicht de valhoek kunnen veranderen, waardoor zo min mogelijk kostbare onderdelen worden beschadigd. Ook zou er een beschermlaag of een stootmechanisme gebruikt kunnen worden om de klap te verzachten. Zit er een koptelefoon op de geluidspoort aangesloten, dan is het volgens Apple ook mogelijk om deze vast te grijpen en de klap te voorkomen.

Het patent werd door Apple aangevraagd in september 2011. Hoewel ieder apparaat er gebruik van kan maken, is de iPhone als een voorbeeld gebruikt in de meegeleverde illustraties. Of Apple het patent ooit in de praktijk zal gebruiken, is nog de vraag. Het is nog de vraag of sommige van de beschreven systemen in de inmiddels vrij dunne iPhone passen.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 14:55
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.