iPhone 5 bij Vodafone krijgt ook alleen 4G-dekking op drukke plekken

Vodafone's 4G-netwerk zal enkel op de iPhone 5 werken in drukke gebieden. Elders in het land wordt een andere frequentie gebruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G LTE logoNet als KPN zal ook Vodafone enkel 4G-dekking bieden aan iPhone 5-bezitters in drukke gebieden. Landelijk zal de 800Mhz-frequentie worden gebruikt, die door de iPhone 5 niet voor 4G wordt benut. Dit vertelde Vodafone aan Tweakers. Alleen op selecte drukbezochte plekken wordt de ook door de iPhone 5 benutte 1800Mhz-frequentie ingezet voor de snellere 4G-verbinding. Welke plekken het exact om zal gaan is nog niet bekend.

De beperkte 4G-uitrol op 1800Mhz bij Vodafone zal slecht nieuws zijn voor sommige abonnees: eerder werd er van uitgegaan dat alleen KPN geen iPhone 5 4G-ondersteuning ging aanbieden. T-Mobile zal naar verwachting wel 4G landelijk via de 1800Mhz-frequentie aanbieden, omdat de provider geen 800Mhz-band in handen heeft gekregen bij de frequentieveiling.

Dit betekent dat de iPhone enkel landelijke 4G-dekking in Nederland kan bieden als Apple de 800Mhz-frequentie in latere modellen gaat benutten. Of dit ook gaat gebeuren is nog niet duidelijk: er zijn in ieder geval nog geen geruchten die hier op wijzen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 15:44
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.