iPhone 4S nu al op één na populairste cameratelefoon op Flickr

De iPhone 4S is de nummer twee cameratelefoon op Flickr. De iPhone 4 staat op 1, terwijl de iPhone 3G en iPhone 3GS onder de iPhone 4S staan.

Flickr iPhone 4SDe populariteit van de iPhone 4 op fotografiesite Flickr is geen geheim. Apple pakte de cijfers van Flickr er meermaals bij om het succes van de iPhone 4-camera aan te tonen. Eerder waren de iPhone 3G en iPhone 3GS al uitermate populair. De camera in de iPhone 4S lijkt dit succesverhaal te gaan herhalen: de nieuwe iPhone staat nu al op de tweede plek in de top 5 cameratelefoons op Flickr. Alleen de iPhone 4 staat nog boven de iPhone 4S. In de algemene top 5 van veelgebruikte camera’s is de iPhone 4S nog niet te vinden.

De top 5 laat zien welke cameratelefoons er het vaakst worden gebruikt om de op Flickr geplaatste foto’s te maken. De gegevens zijn afkomstig van Flickr zelf en worden gebaseerd op de metadata die met de foto worden meegestuurd. Deze worden volgens Flickr niet altijd meegezonden, waardoor de top 5 niet volledig representatief genoemd kan worden. Dit zou bij ongeveer 2/3e van de foto’s wel gebeuren.

De iPhone 4S is inmiddels populairder op Flickr dan de iPhone 3G, iPhone 3GS en de HTC EVO 4G. Het verschil met de iPhone 3G en iPhone 3GS is echter nog niet heel groot. De iPhone 4 staat nog steeds ver boven zijn vier concurrenten. De iPhone 4S staat ook nog niet in de algemene top 5 van meest gebruikte camera’s, waar de iPhone 4 wel bovenaan de lijst staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 11:46
Categorie Apps
Onderwerpen camera, flickr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.