‘iPhone-bezitters verbruiken minder data dan andere 3G-smartphonebezitters’

Volgens Sprint CEO Dan Hesse verbruiken iPhone-gebruikers gemiddeld minder data dan andere smartphone-bezitters. Hierdoor zou de komst van de iPhone geen probleem voor hun netwerk vormen.

Sprint iPhone 4SDan Hesse, CEO van de Amerikaanse telecomprovider Sprint, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan tijdens de bekendmaking van het bedrijf zijn kwartaalcijfers. Volgens hem gebruiken iPhone-bezitters minder data per maand dan klanten met een andere 3G- of 4G-smartphone. Dit terwijl het Nederlandse T-Mobile vorig jaar nog met capaciteitsproblemen kampte wegens de populariteit van de iPhone.

De website Seeking Alpha publiceerde een transcriptie van de bijeenkomst van Sprint waarbij ze de kwartaalcijfers bespraken. Hierin verklaart CEO Dan Hesse het volgende:

Men denkt dat de lancering van de iPhone de druk op ons 3G-netwerk zal vergroten, waardoor we meer in 3G moeten investeren. Het tegenovergestelde is waar: wij verwachten dat iPhone-gebruikers significant minder 3G-data zullen verbruiken dan een klant met een dual-mode 3G of 4G-apparaat. Zelfs nu we ons voorbereiden op een groot aantal nieuwe klanten op ons netwerk, denk ik dat zij minder druk op ons 3G-netwerk zullen uitoefenen dan de klanten die niet een iPhone hebben.

De uitspraak staat haaks op wat andere providers eerder verklaarden. Zo kampte T-Mobile in 2010 nog met flinke capaciteitsproblemen, iets dat volgens de provider juist te wijten was aan de iPhone. Daar staat wel tegenover dat T-Mobile voor lange tijd exclusief de iPhone in Nederland leverde, terwijl Sprint pas sindskort in Amerika de iPhone ook aanbiedt.

Het zou er kunnen wijzen dat de eerdere capaciteitsproblemen enkel en alleen aan de populariteit van de iPhone zijn te danken. Eerder schreef onder andere Wired nog dat de iPhone zelf voor meer dataverbruik zou zorgen omdat bijvoorbeeld YouTube-video’s niet werden gelimiteerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2011, 11:43
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, dataverbruik, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.