HTML5 maakt inhaalslag op Flash: 54% van webvideo beschikbaar in HTML5

MeFeedia heeft ontdekt dat ruim 50% van de webvideo's nu ook in HTML5-formaat beschikbaar zijn. De groei gaat behoorlijk snel.

html5-webOp de desktop is Flash nog steeds de dominante speler voor online video, games en andere multimedia, maar HTML5 is wel met een behoorlijke inhaalslag bezig. Volgens MeFeedia is 54% van alle webvideo’s nu beschikbaar in HTML5. Begin van dit jaar was het nog maar 10%. Webontwikkelaars maken steeds vaker de overstap naar HTML5 en zorgen ervoor dat websites herkennen welk apparaat je gebruikt, zodat je een geoptimaliseerde video krijgt voorgeschoteld. De groei van HTML5 is vooral te danken aan mobiele apparaten, waar Flash niet altijd op werkt. Ook is het voor webontwikkelaars tegenwoordig makkelijker om voor HTML5 te kiezen, omdat de performance van Flash op mobiel wel eens te wensen overlaat.

Hoe Apple over Flash op de iPhone denkt, mag ondertussen bekend worden verondersteld. Voor de gebruikers maakt het uiteindelijk niet zoveel uit: zij zien toch nauwelijks het verschil tussen Flash- en HTML5-content. Als trend ziet MeFeedia dat de meeste videosites de omslag gaan maken. Ook groeit het aantal bannerformaten, diensten en geavanceerde spelersoftware.

Meer info: MeFeedia Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2010, 14:03
Categorie iOS
Onderwerp flash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.