iPhone 4 ontvangt SID-prijs voor ‘beeldscherm van het jaar’

Het Retina-display van de iPhone 4 is beeldscherm van het jaar volgens de Society of Information Display (SID). De instantie roemt de kijkhoek, scherpte en het energieverbruik van het beeldscherm.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SID Gold Award voor Retina display van iPhoneHet Retina-beeldscherm van de iPhone 4 heeft de ‘beeldscherm van het jaar’-prijs ontvangen van de Society of Information Display (SID). Deze organisatie zet technologieën en personen in de beeldschermindustrie jaarlijks in het zonnetje als ze een bijzondere prestatie hebben geleverd. De jury roemt het beeldscherm op de laatste generatie iPhones omdat het scherm het voorbeeld is geworden voor de rest van de industrie, wat betreft beeldschermresolutie, energieverbruik en beeldkwaliteit.

De volledige beschrijving van het juryrapport luidt:

“Dit jaar heeft Apple zijn record van het revolutionaliseren van persoonlijke communicatie-technologie verlengd met de introductie van het iPhone 4 Retina-beeldscherm. Omdat het vier keer zoveel pixels huist als hetzelfde 3,5 inch-scherm van oudere iPhone-modellen, is het scherm van 640 x 960 pixels de nieuwe maatstaf in de industrie voor beeldschermresolutie, energieverbruik en beeldkwaliteit. Door het gebruik van IPS (In-plane switching) technologie, heeft de iPhone 4 een betere kijkhoek dan conventionele mobiele beeldschermen. Dat levert een betere kijkervaring op voor de eindgebruiker in elke applicatie.”

Daarna volgt er nog een zeer technische beschrijving van het beeldscherm, die we voor de zekerheid maar even niet vertalen:

The display features a host of technical advancements: customized LTPS TFT backplane with organic passivation and optimized pixel design; user-customizable, auto-adjustable brightness using ambient light sensing; advanced IPS compensation polarizer technology for high contrast (800:1) and color consistency regardless of viewing direction; 8-bit color depth; an ultra-thin, tiny-footprint driver IC; and patent-pending mechanical integration.

Het verschil tussen het beeldscherm op de iPhone 3Gs en de iPhone 4 wordt hieronder nog eens gedemonstreerd in een video van YouTube-gebruiker Y. Tsutano:

De SID Awards worden elk jaar uitgereikt aan prominente personen binnen de beeldschermindustrie. Daarnaast zijn er algemene prijzen voor technologieën, waar Apple er nu twee van in de wacht heeft gesleept. De iPad won namelijk de prijs ‘beste toepassing van een beeldscherm’. Ook daar wordt de kijkhoek van het scherm geroemd. Daarover kun je meer lezen op zustersite iPadclub.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2011, 14:23
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen iPhone 4, retinascherm, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.