iPhone 3G: productiekosten $52 lager dan vorige iPhone

Volgens iSuppli kost het produceren van een iPhone $173 per stuk en dat is $52 lager dan bij de eerste generatie iPhone. Toch kan Apple een behoorlijke marge op het toestel realiseren.

Productie iPhone componentenEerder beweerde Portelligent al dat de iPhone ongeveer $100 aan componenten bevat. iSuppli komt op een iets hoger bedrag, namelijk $173, maar ze nemen daarbij ook de productiekosten zelf mee. Dat bedrag is trouwens $53 minder dan de kosten die gemoeid waren om de originele iPhone te maken. Volgens Businessweek houdt Apple er, na royalties, per iPhone ongeveer $281 aan over, dus een brutomarge van 56%.

In het bedrag dat iSuppli nu heeft berekend worden kosten zoals software-ontwikkeling, transport, verpakking, marketing en meegeleverde accessoires en dergelijke niet meegerekend. Op het eerste gezicht lijkt het vreemd: een toestel dat in de VS maar $199 gaat kosten en waar Apple toch $281 winst op maakt? Maar dat komt omdat AT&T een groot deel van de kosten voor z’n rekening neemt, in de hoop dat met abonnementen weer terug te verdienen. De componenten zoals de 3G-chipset en de GPS-chip zijn ook goedkoper geworden omdat Apple vanwege de gigantische belangstelling voor de iPhone groot kan inkopen en leveranciers onder druk kan zetten.

Via: Businessweek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2008, 20:49
Categorie iDevices
Onderwerp componenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.