iPad 2 opengeschroefd door iFixit: A5-chip en iets betere batterij

iFixit heeft een teardown van de iPad 2 uitgevoerd en trof inderdaad een A5-processor en een iets verbeterde batterij aan.

ifixit teardownTwee reparatiebedrijven zijn afgelopen nacht meteen aan het slag gegaan met het openschroeven van de iPad 2. iFixouri zond een live teardown via Ustream uit, die inmiddels niet meer te bekijken is. iFixit heeft alles beter gedocumenteerd: zij hebben een uitgebreide serie foto’s gemaakt en leggen in een filmpje nog eens duidelijk uit wat de hoogtepunten waren. De teardown leverde een hoop observaties van kleine veranderingen op.


De iPad 2 is voorzien van een A5-processor die volgens een tijdstempel is gefabriceerd tussen eind januari en midden februari. De processor is voorzien van een markering APL0498, terwijl de A4-chips het stempeltje APL0398 dragen. De iPad 2 heeft ook een iets betere batterij dan zijn voorganger: 3,8V 25 wattuur in vergelijking met 3,75V 24,8 wattuur van de vorige. Verbeteringen in batterijduur zijn dan ook vooral te danken aan software en verbeterde hardware bij andere componenten.

De iPad 2 heeft 512 MB RAM. Er werden meerdere Broadcom-chips aangetroffen, waaronder een microcontroller, een controller voor het capacitieve touchscreen en een gecombineerde chip voor Wi-Fi en Bluetooth. Wat verder opviel, is dat het glas van de iPad 2 aanmerkelijk dunner is dan dat van z’n voorganger. Dit draagt bij aan het lagere gewicht maar maakt het misschien ook wat gevoeliger voor glasbreuk. Ter vergelijking:

  • iPad 1: LCD 3,2 mm dik, glas 0,85 mm dik
  • iPad 2: LCD 2,4 mm dik, glas 0,62 mm dik

ifixit logic board ipad 2

De belangrijkste componenten op een rijtje:

  • Toshiba TH58NVG7D2FLA89 16GB NAND Flash (het exemplaar was
  • Broadcom BCM5973KFBGH microcontroller
  • Broadcom BCM5974 CKFBGH capacitative touchscreen controller
  • Texas Instruments CD3240B0 11AZ4JT touchscreen line driver
  • Broadcom BCM43291HKUBC Wi-Fi/Bluetooth/FM tuner combo chip (gecombineerde chip voor draadloze functies)
  • S6T2MLC N33C50V Power Management IC (energiebeheer)
  • ST Micro AGD8 2103 gyroscoop
  • ST Micro LIS331DLH accelerometer

Daarnaast is werd er nog een andere chip met Apple-logo aangetroffen: de 338S0940 A0BZ1101 SGP chip. Deze ziet eruit als de Cirrus audio-codec die ook al in de Verizon iPhone werd aangetroffen, maar zeker is het nog niet.

Meer info: iFixit

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.