iPhone 3G in Canada: alleen met driejarig abonnement

Canada krijgt eindelijk de iPhone. Operators Rogers en Fido gaan de iPhone aanbieden bij een 3-jarig abonnement, waarbij nog flink moet worden bijbetaald. Drie jaar is lang, maar je hoeft volgens een analist niet zo lang aan het toestel vast te zitten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone in CanadaIn Canada is er lang gezeurd en gesmeekt om de iPhone. Operator Fido en moederbedrijf Rogers Communication hebben nu eindelijk aangekondigd dat vanaf juli de iPhone 3G verkrijgbaar is… maar voordat je tot aanschaf overgaat moet je wel heel zeker weten dat dit de ultieme mobiele telefoon is: je zit er namelijk drie jaar aan vast! Rogers en Fido vragen $199 voor de 8GB iPhone 3G en $299 voor de 16GB iPhone 3G, op voorwaarde dat je een 3-jarig contract afsluit. Informatie over abonnementsprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Volgens Iain Grant, analist van telecom-consultancybedrijf Solutions Group, is de maatregel bedoeld om te voorkomen dat Apple dezelfde fout maakt die ze eerder met AT&T maakten: veel gebruikers kochten de iPhone zonder een abonnement bij AT&T af te sluiten. Volgens de nieuwe regels moet je nu ook bij AT&T een tweejarig abonnement afsluiten. Toch denkt Grant dat de lange periode geen dealbreaker hoeft te zijn voor de Canadezen: als de operator je tussendoor toestaat om te upgraden (zoals nu bij AT&T ook het geval is) zit je in ieder geval geen 3 jaar aan het toestel (maar wel aan de operator) vast.

Via: CBC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2008, 17:41
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, canada, contract, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.