iPhone 3G: de abonnementen in Finland, Italië en de VS

Vlak na de aankondiging van de Nederlandse iPhone-tarieven kwamen ook AT&T en het Finse Sonera met tarieven. Van Telecom Italia zijn eveneens de tarieven bekend, voor de vijf abonnementen die TIM in Italië gaat uitbrengen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AT&T iPhone 3GDe planning had niet ongunstiger kunnen uitpakken: nog geen uur nadat T-Mobile officieel de tarieven bekendmaakte kwam AT&T ook met de officiële prijzen. En een paar minuten later meldde iSpazio dat er gegevens over de abonnementen van Telecom Italia bekend zijn, gevolgd door de Finse operator Sonera. De tarieven zijn heel verschillend, maar duidelijk is wel dat de meeste operators toch voor een beperkte databundel kiezen.

Zo zijn er in Finland drie bundels (Small, Medium, Large en Minun Sonera), in prijs variërend van €31,69 tot €89,99 per maand. Daarnaast is er een prepaid-pakket waarbij je de iPhone voor €429 (8GB) en €519 (16GB) kunt kopen. Bij de abonnementen is zijn steeds 100/250/1000 belminuten, SMS-berichten en MB’s dataverkeer inbegrepen.

De tarieven in Italië van TIM zijn nog niet officieel, maar iSpazio beweert er al wel over te beschikken: er zijn vijf bundels om uit te kiezen, van het instapabonnement iPhone Starter (€30) tot het duurste abonnement iPhone Unlimited (€200 per maand). Bij die megabundel krijg je wel 5.000 belminuten, 1.500 SMS-berichten en 5GB aan dataverkeer.

In de VS zal de iPhone 3G vanaf 11 juli om 8:00 uur ‘s ochtends via AT&T te koop zijn, zoals eerder al werd voorspeld. Nieuwe klanten kunnen de telefoon kopen voor $199 (8GB) of $299 (16GB), terwijl mensen die een upgrade maken voor $399 en $499 in bezit komen van de nieuwe iPhone, bij afsluiting van een tweejarig contract en een upgrade fee van $18. De telefoon is ook zonder abonnement te koop: dan betaal je $599 en $699, maar waarschijnlijk start de verkoop daarvan (“Coming soon”) pas na de officiële lancering.

AT&T heeft ook nog een hilarisch filmpje gemaakt, waarin Mr. AT&T uitlegt hoe je je kunt voorbereiden op de lancering van de iPhone. Handig om te weten voor mensen die ondanks alle adviezen toch naar de VS willen: je moet een identiteitsbewijs met foto, een social security number, mogelijk ook een borgsom en $36 voor de activatie meebrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 9:42
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, finland, italië, telecom, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.