iPc v1.3 ingediend bij Apple: fast-app switching en Retina Display

Een update van onze eigen iPc-applicatie is ingediend bij Apple. In versie 1.3 kun je ondersteuning voor fast-app switching (multitasking) en Retina Display-support verwachten.

iPc, iPhoneclub applicatieAfgelopen vrijdag is versie 1.3 van onze eigen iPc-applicatie door ontwikkelaar Sharewire ingediend bij Apple. Versie 1.3 biedt (eindelijk) ondersteuning voor multitasking (fast-app switching) en ondersteuning voor het Retina Display van de iPhone 4. Daarnaast is een bug met betrekking tot het markeren als gelezen van berichten verholpen, waarbij berichten niet correct als gelezen werden gemarkeerd via de navigatieknoppen onder het artikel. Een update voor iOS 4 fast-app switching was al eerder deze maand ingediend, maar die update hebben we vanwege een storende bug meteen weer terug moeten trekken. Vandaar dat de update langer dan verwacht op zich heeft laten wachten; iets wat wij helaas ook niet hadden voorzien. In versie 1.3 is ook de advertorialrubriek App van de Week gesneuveld omdat het wekelijks maken van afspraken met ontwikkelaars te tijdsintensief bleek. Die plek wordt nu opgevuld door de Tip van de Dag.

Jailbreak- en unlocknieuws tijdelijk uitgeschakeld

Het indienen van de update bij Apple betekent ook dat het tijdelijk niet mogelijk is om jailbreak- en unlocknieuws via de app te volgen. Ondanks de recente uitspraak in de VS dat jailbreaking/unlock niet illegaal is, willen we liever het zekere voor het onzekere nemen. Deze categorieën zijn daarom uitgeschakeld om het goedkeuringsproces niet te belemmeren. We schakelen dat nieuws meteen weer in zodra de app door Apple is goedgekeurd, waarbij we uiteraard hopen dat die goedkeuring zo snel mogelijk gebeurt.

Positieve waarderingen

We zijn erg blij met de zeer hoge gemiddelde waardering van 4 sterren voor iPc in de App Store en willen alle reviewers daarvoor bedanken. Uiteraard zijn we ook druk bezig met alle (opbouwende) kritiek, waardoor we hopen dat de app snel naar een gemiddelde van 4,5 of 5 sterren gaat. De positieve waarderingen en feedback zijn in ieder geval een enorme stimulans om de app nog verder te verbeteren. Hiervoor gaan de komende tijd de nodige extra stappen worden gezet. Graag lezen we dan ook in de reacties de door jullie gewenste verbeteringen, zodat we met die feedback de juiste prioriteiten kunnen aangeven. In ieder geval willen we (nog) meer focussen op snelheid van de app, door de caching nog verder te verbeteren.

Push-abonnement

Enige tijd geleden hebben onze push-abonnees een bericht ontvangen omtrent het omzetten van het push-abonnement naar een nieuwe of vervangende iPhone. Het stappenplan voor de omzetting kun je op deze pagina nalezen. We hopen in versie 2.0 eindelijk een accountgebaseerde oplossing te kunnen aanbieden waardoor het voor onze betalende abonnees mogelijk wordt om het push-abonnement op meerdere iDevices te kunnen gebruiken.

Let op: Push-abonnees moeten na het installeren van de update even opnieuw hun push-voorkeuren instellen via iPc.app > Push Inbox > Instellingen-icoon > Instellingen.
We zullen tijdens het iPod-evenement op 1 september ook weer de nodige push-notificaties sturen, zodat je geen belangrijk nieuws hoeft te missen. In verband met vakantie is er deze keer geen gezamenlijk evenement met One More Thing. We zullen uiteraard tijdens of meteen na het evenement het belangrijkste nieuws als artikel op de site(s) plaatsen. Ook zullen in een apart artikel nog een opsomming doen van websites waar je (naast One More Thing) verder nog terecht kunt voor een live-verslag van het iPod-evenement. Net als voorgaande evenementen is er géén live videostream vanuit de zaal. Wel kun je een paar uur na afloop van het evenement de videoregistratie bekijken.

iPad-versie en aparte iPadPlanet-app

Er zijn momenteel nog geen concrete plannen voor een iPad-versie van iPc. Ook in een Universal App die zowel op de iPhone als op de iPad in de juiste verhouding wordt getoond is nog niet voorzien. We zijn afhankelijk van de beschikbare tijd van Sharewire en zoals bij veel ontwikkelaars is het vlak na de zomervakantie erg druk met aanvragen en updates van bestaande applicaties. We hopen desondanks nog dit jaar een iPad-versie te kunnen aanbieden.
We zijn ons nog aan het beraden of een aparte iPadPlanet-app wenselijk is. Onze voorkeur gaat uit naar integratie van het iPad-nieuws in iPc, maar we moeten even kijken hoe dit het slimst geïmplementeerd kan worden.

Download: iPc (gratis, push-notificaties via betaald abonnement)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2010, 14:05
Categorie Round-up
Onderwerpen ipad, iPhoneclub, pushberichten, sharewire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.