iPads in onderwijs onbeheerd na installeren iOS 7 [update]

Scholen ontdekken dat iPads onbeheerd blijken te zijn na het installeren van iOS 7. Profielen werken niet, waardoor systeembeheerders geen toegang op afstand meer hebben.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad schoolScholen met iPads die upgraden naar iOS 7, ontdekken dat hun eerder geïnstalleerde profielen zijn verdwenen. Hierdoor kunnen studenten de iPads zonder beperkingen gebruiken en hebben systeembeheerders niet langer op afstand toegang. Dit schrijft AllThingsD. Scholen en andere instanties die gebruik maken van profielen, moeten iDevices weer innemen en de beperkingen opnieuw installeren. iOS 7 lijkt ondertussen echter niet goed samen te werken met Apple Configurator 1.4, het programma dat scholen en bedrijven gebruiken om iOS-apparaten in te stellen.


Een Amerikaanse school heeft het probleem weten te voorkomen door zo snel mogelijk de upgrade naar iOS 7 te blokkeren op het schoolnetwerk. iPads die al zijn bijgewerkt werken niet goed in het schoolsysteem opgenomen. Systeembeheerders zijn daardoor genoodzaakt om zeer veel iPads in één keer opnieuw te installeren en in te stellen, als ze het nieuwe profiel willen gebruiken.

Tot nu toe zijn het vooral Amerikaanse scholen die klagen over problemen met iOS 7, maar de gebruikte tools zijn identiek aan wat we hier in Nederland hebben. We hebben de initiatiefnemers van de Steve Jobsscholen gevraagd wat hun ervaringen met iOS 7 zijn en zullen dit artikel bijwerken zodra we een reactie hebben binnengekregen.

Update: Apple zegt te werken aan een fix voor het probleem met profielen. Deze oplossing zal deze maand beschikbaar worden gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.