iPad vooral gebruikt voor webbrowser, e-mail en video

Bezitters van een iPad gebruiken het apparaat vooral voor 'traditionele' taken zoals internetten, e-mailen en video's kijken. Boeken lezen is minder populair.

ipad lezenBusinessInsider vroeg lezers hoe ze hun iPad gebruiken. Helemaal verrassend is de uitkomst niet: de meeste mensen gebruiken hun iPad voor gangbare zaken, zoals webbrowsen (36%), e-mail (23%) en sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. De iPad wordt ook veel gebruik voor het kijken van video’s. Vergeleken met november vorig jaar is het videokijken zelfs nog iets gestegen: van 11,5 naar 14,5%. Games en andere apps volgen op gepaste afstand. De uitkomst maakt duidelijk dat een veelgemaakte grap echt klopt: dat Safari de populairste app is die Apple op de iPad heeft meegeleverd. Het scherm van de iPad is groot genoeg om websites in normale weergave te bezoeken, zonder dat je een mobiele versie nodig hebt.

Vooral sinds de update naar iOS 4.3 kun je nog sneller internetten, door de nieuwe JavaScript-engine. Daarnaast heb je in de Safari-browser de meeste functies ook beschikbaar die je van de desktop kent, met Flash als belangrijkste uitzondering. Zoals eerder vandaag al bleek, is lezen van boeken op de iPad heel wat minder populair.

ipad-gebruik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2011, 15:03
Categorie Achtergrond
Onderwerpen e-mail, Internet, ipad, sociale netwerken, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.