iPad verkoopt goed in Azië

De iPad blijkt ook in Azië een gewild hebbeding. Twee verkopers in Taipei verkopen de iPad vanaf 800 dollar en kunnen de vraag nauwelijks aan.

ipad azieNet als in Nederland zijn er ook in Aziatische landen winkels te vinden waar je de iPad kunt kopen, ook al is het apparaat alleen nog maar in de VS gelanceerd. Twee elektronicawinkels in de Taiwanese hoofstad Taipei verkopen de iPad voor $800 (16GB), $925 (32GB) en $1.020 (64GB). De twee winkeliers zien elkaar niet als concurrenten en hebben geen reden om met de prijs te gaan stunten. Zelfs voor deze prijs kunnen ze de vraag niet aan. Meneer Wang verkoopt er zo’n tien stuks per dag. Hij heeft zijn iPads bij een Amerikaans bedrijf gekocht, dat gespecialiseerd is in overzeese handel.

Maar de levering dreigt in gevaar te komen, want zelfs in de VS dreigt er nu een tekort. Misschien komt dat wel door alle buitenlanders die een iPad willen kopen, denkt Wang. In Taipei zouden er zo’n twaalf winkels zijn die de iPad verkopen; voor de hele stad gaat het om duizenden iPads. Ook in Singapore, Hong Kong en Shanghai zijn de iPads te koop op plekken waar je veel elektronicabedrijfjes bij elkaar vindt.

Volgens analisten zijn er tienduizenden iPad buiten de VS verkocht. Maar omdat het voor Apple een grijze markt is, zullen ze de exacte cijfers waarschijnlijk nooit naar buiten brengen. Ook is er niets af te lezen uit het aantal activaties. Toen de iPhone op de markt kwam, bleek er een verschil tussen het aantal iPhones dat Apple had verkocht en het aantal iPhones dat op het netwerk van AT&T was geregistreerd. Bij de iPad is dat lastiger te achterhalen.

Wat ook lastig te achterhalen is, is of het om echte iPads gaat. Allen Nogee, wireless technology analyst bij In-Stat: “Ik vraag me af hoeveel van de iPads die in Azië worden verkocht werkelijk een iPad zijn”. Voor verkopers zoals Wang is het een gouden handel: “Veel consumenten kijken alleen naar het merk. Apple is altijd populair.” Wat ook meehelpt is dat de iPad al de Chinese taal ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2010, 15:28
Categorie Achtergrond
Onderwerpen azie, ipad, zodttd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.