‘Nieuwe iPhone krijgt 4G LTE en NFC, productie begint eind zomer’

De volgende generatie iPhone bevindt zich in de fase engineering verification test en is nog niet in productie genomen, meldt de website BGR. De toestellen bevatten 1 GB RAM, 4G LTE en NFC.

iphone5-render-witEr waren al geruchten dat Apple begonnen was met de productie van de volgende generatie iPhone. Maar volgens de website BGR is dat niet helemaal waar. De productie van een iPhone doorloopt meerdere stadia, waaronder de ‘engineering verification test’ en de ‘design verification test’. De massaproductie is nog niet begonnen, zegt BGR op basis van een betrouwbare bron. De zesde generatie iPhone bevindt zich nu in het stadium EVT3, de derde fase van de engineering-test. Misschien is Apple al wel bezig om samples te maken van de nieuwe iPhone en rollen er al behuizingen van de fabrieksband, maar die zijn bedoeld om mogelijke problemen met de productie op te sporen. De daadwerkelijke productie is het nog niet, beweert de website.

Verder kreeg BGR te horen dat de toestellen die nu worden getest voor zien zijn van 1 GB RAM, dubbel zoveel als in de iPhone 4S. Ook zou er 4G LTE en NFC-hardware in zitten. Maar het is uiteraard mogelijk dat Apple op het laatste moment besluit dat één van beide technologieën nog niet productierijp is. Apple heeft wel vaker nieuwe technologieën getest en daarna toch niet toegepast.

Om een indruk te geven van de doorlooptijd: de iPhone 4 bevond zich half februari 2010 in de fase EVT2. Eind maart werd een prototype van de iPhone 4 in een bar in San Francisco gevonden, toen het zich in fase DVT bevond. Bij iPhone 4 voor Verizon bevond zich halverwege november in fase EVT2, eind september in EVT3 en eind december in DVT2. De volgende generatie iPhone wordt eind september of begin oktober op de markt verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2012, 21:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.