iPad mini-toeleveranciers werken door tijdens Chinees Nieuwjaar

Toeleveranciers voor de iPad mini zullen tijdens Chinees Nieuwjaar niet allemaal de deuren sluiten. Twee partners werken door tijdens Chinees Nieuwjaar, om aan de onverzadigbare vraag naar de iPad mini te kunnen voldoen.

ipad mini launch chinaVolgens een bericht op de Taiwanese nieuwssite United Daily News moeten minstens twee productiepartners van Apple doorwerken tijdens het Chinese Nieuwjaar. Het heeft te maken met een onverzadigbare vraag naar de iPad mini. Normaal is er twee weken vakantie vanwege het Chinese Nieuwjaar, maar twee bedrijven zullen gewoon doorgaan. Het zou overigens te maken hebben met de enorme vraag naar de iPad mini… vanuit China zelf! Hon Hai Precision Industry Co. Ltd. zal enkele productielijnen laten doordraaien. Flexium Interconnect, fabrikant van printplaatjes voor iOS-producten, zal de fabriek openhouden met behulp van studenten. De vakantie voor het Chinese Nieuwjaar valt halverwege februari 2013. Veel fabrieksarbeiders gaan in die periode naar hun familie terug om feest te vieren.

Terwijl Apple aan de vraag naar de iPhone 5 redelijk kan voldoen, is dat bij de iPad mini nog niet het geval. Bestelde iPad mini’s hebben soms een lange levertijd. In de online Apple Stores wereldwijd wordt een levertijd tussen de 1 en 2 weken genoemd. De iPad mini verscheen pas op 7 december in China waardoor er nog een grote groep kopers is die nog op een bestelling zit te wachten. Volgens Topeka Capital Markets-analist Brian White is er een “onverzadigbare vraag” naar de iPad mini in China en Hongkong. De iPad mini blijkt er (zoals te verwachten) populairder dan de vierde generatie iPad. White gaf eerder aan dat de iPad mini “the next big thing” in China zou worden, vanwege het kleinere formaat en de lagere prijs. Bij de iPhone 5 lukt het meestal wel om een Apple Store of andere winkel binnen te lopen en meteen eentje te kopen. Opvallend was dat bij de lancering van de iPad mini in China er nauwelijks wachtrijen stonden (zie foto).

Vandaag was ook in het nieuws dat de werkomstandigheden in de Chinese fabrieken verbeteren. Dat is goed nieuws, maar werpt ook licht op de complexiteit van het probleem, dat niet zomaar is op te lossen met kortere werktijden en meer vrije dagen. Sommige medewerkers vervelen zich in de krappe slaapzalen en zouden liever nog wat extra uren werken om meer geld voor studie of een andere toekomstdroom te verdienen.

Foto: kickerclub.net via Flickr

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2012, 9:58
Categorie Apple
Onderwerpen china, nieuwjaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.