‘iPad mini 2 krijgt Touch ID en gouden behuizing’

De iPad mini 2 krijgt een Touch ID vingerafdrukscanner en wordt leverbaar in goud, blijkt uit nieuwe foto's van Sonny Dickson, de tiener die veel info achterhaalt van Weibo.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini 2 touch idDe iPad mini 2 krijgt net als de iPhone 5s een Touch ID vingerafdrukscanner. Ook zal de kleinere iPad worden voorzien van een 64-bits A7 chip en leverbaar zijn de kleur goud. Foto’s van de nieuwe iPad mini zijn opgedoken op Weibo, een Chinese variant van Twitter. Op de foto’s is duidelijk de gouden glans te zien die we kennen van de iPhone 5s. Ook geeft de gekleurde ring rondom de homeknop aanwijzingen dat Apple een Touch ID vingerafdrukscanner wil verwerken in de iPad mini 2.

De opvolger van de iPad mini krijgt bovendien de M7 motion co-processor waarmee bewegingen vast te leggen zijn. Dat bespaart batterijduur, omdat de energiezuinige M7-chip kan doorgaan met het verzamelen van metingen, zonder dat de A7-processor steeds actief hoeft te zijn. De toevoegingen roepen wel de vraag op of de prijs van de iPad mini 2 flink omhoog gaat. Voorheen leverde Apple de iPad mini vanaf €335 maar de genoemde toevoegingen zijn meer gericht op high-end gebruikers.

Sonny Dickson strikes again! De Australische tiener werd rijk met gelekte foto’s en onderdelen van de iPhone 5s en iPhone 5c. Nu deze toestellen officieel aangekondigd zijn richt Dickson zijn aandacht op het volgende project: geruchten over de nieuwe iPads. Eerder verschenen al foto’s van de iPad 5 in de nieuwe kleur spacegrijs en ook de iPad mini 2 werd al in spacegrijs gesignaleerd.

ipad mini goud

De verwachting is dat Apple op 15 oktober de iPad 5 en iPad mini 2 aankondigt. De iPad 5 krijgt een smallere rand rondom het scherm en wordt smaller, dunner en lichter. Een gisteren gelekte video waarin Smart Covers werden gedemonstreerd is mogelijk fake; dergelijke Smart Covers in alle denkbare kleuren zijn al voor $5 bij Chinese handelaren te koop. Wat de iPad mini betreft wordt gehoopt dat Apple een retinascherm gaat toepassen, al is dat nog steeds onzeker. Zoals altijd met nieuwe Apple-producten circuleren er geruchten dat Apple tegen onverwachte productieproblemen is aangelopen, waardoor er in het begin weinig voorraad zal zijn. De kans is aanwezig dat Apple de nieuwe iPads wel tegelijk aankondigt op 15 oktober, maar dat één van de twee modellen pas later op de markt verschijnt.

Lees meer over de iPad mini 2 in ons dossier iPad mini 2.

ipad mini 2 touch id

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 23:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen goud, ipad mini 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.