Black Gold iPhone 6s

Deze iPhone 6s in Black Gold is exclusiever dan roségoud

De Black Gold iPhone 6s is nog exclusiever dan de roségouden variant. Gemaakt door rhodium en goud in de juiste verhouding te combineren.

Voordat Apple met allerlei goudmengsels ging knutselen, dachten we dat op de iCulture-redactie dat er maar drie kleurvarianten van goud waren: geelgoud, witgoud en roségoud. Die laatste zag je zelden, want maar weinig mensen haalden het in hun hoofd om een trouwring of halsketting in roségoud te dragen. Nu Apple ervoor gezorgd heeft dat roségoud zo hot is, sta je misschien ook wel open voor andere kleurvarianten van goud. Bijvoorbeeld Black Gold, voor mensen die de fellere kleuren toch niet aandurven.

Black Gold iPhone 6s

Black Gold: exclusiever dan roségoud

Het Vietnamese bedrijf Karalux heeft een zwartgouden coating voor de iPhone 6s bedacht, waarmee je echt iets exclusiefs in handen hebt. Bij Karalux kon je je iPhone al laten vergulden met ‘gewoon’ 24K goud. De zwarte kleur wordt mogelijk door goud te mengen met rhodium, een metaal dat zes keer duurder is dan goud.

Het geheim is de specifieke verhouding tussen goud en rhodium, waardoor deze donkere kleur ontstaat. Het vergulden van een iPhone in Black Gold duurt acht uur en is nogal prijzig. Wil je een 64GB iPhone 6s in Black Gold, dan kost dat rond de $2.300. Een 16GB iPhone 6s in Black Gold is iets goedkoper, maar als je toch al zoveel geld uitgeeft aan een toestel kun je maar beter voor genoeg opslagruimte kiezen.

Wij vragen ons alleen nog af: waarom die witte strepen? Had dan liever een spacegrijze iPhone in een goudbad ondergedompeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2015, 14:00
Categorie iDevices
Onderwerpen goud, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.