iPad goed voor 96 procent van de zakelijke markt bij Good Technology

De IPad is in het bedrijfsleven goed voor 96 procent van de tablets die in gebruik zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Good Technology, gespecialiseerd in push-technologie, beveiliging en remote beheer. De iPhone 4S bleek ook al erg populair.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

scott-kayGood Technology publiceerde deze week een studie, waaruit al bleek dat de iPhone 4S bij zakelijke gebruikers enorm populair is. Good keek echter ook naar het gebruik van tablets en ook daar is goed nieuws te melden voor Apple. Bij de zakelijke tabletgebruikers was in 96% van de gevallen sprake van een iPad. De cijfers hebben betrekking op het vierde kwartaal van 2011, waarbij werd gekeken naar gegeven van de meer dan 2.000 klanten die Good-technologie gebruiken. Good is een aanbieder van push-messaging, apparaatbeheer en beveiligingsproducten voor zakelijke gebruikers en is een rechtstreekse concurrent van RIM’s BlackBerry Enterprise Server.


Vandaar dat de cijfers van de BlackBerry PlayBook niet voorkomen in het onderzoek. Maar gezien het geringe succes van de PlayBook, zal dat weinig invloed hebben gehad op de cijfers. Good ondersteunt naast iOS ook Symbian, Windows Mobile en Android. In het vierde kwartaal steeg Apple’s iOS-platform van 65 naar 71 procent, wat erop wijst dat iOS in de zakelijke wereld steeds meer doorbreekt. Het meestgebruikte toestel was de iPhone 4S, met op de tweede plaats de Samsung Galaxy S II. In de top 10 komt geen Windows Phone of Symbian voor.

Apple heeft ‘iPad in Business‘-pagina’s waar ze uitleggen hoe bedrijven de iPad gebruiken, wat hun ervaringen en wat hun favoriete apps zijn. Juwelenontwerper Scott Kay (zie foto) komt daar ook in voor.

good-ipad-96-procent

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.