iPad Air verslaat andere tablets met batterijduur

De iPad Air heeft de langste batterijduur van de tablets die vergelijksite Which testte. De iPad mini staat op de tweede plaats.

iPad Which batterijresultatenDe iPad Air is de absolute heerser onder de tablets op batterijgebied. Dit stelt een onderzoek van de Britse testsite Which. Uit tests bleek dat dat de iPad Air het maar liefst 658 minuten lang volhoudt bij het gebruik van een internetverbinding en 777 minuten lang video kan afspelen. Daarmee scoort de iPad Air het hoogst in beide categorieën. Wat betreft internetgebruik gaat de iPad ook al aan de leiding: op de tweede en derde plaats staan respectievelijk de iPad mini Retina en de iPad 2.

Lang niet alle beschikbare tablets werden in het onderzoek meegenomen. Which keek in totaal naar acht verschillende tablets, waarvan drie een iPad waren. Ook de Samsung Galaxy Note 10.1, Kindle Fire HD en Nexus 7 deden mee aan het onderzoek.

iPad batterij onderzoek which

Zowel de iPad Air als iPad mini Retina werden afgelopen jaar in reviews besproken, waarbij we ook al een aardig idee kregen van de gemiddelde batterijduur. In deze recensies werd de gemiddelde gebruikerservaring echter vooral besproken. Voor het onderzoek van Which is de gemiddelde batterijduur met bijna wetenschappelijke precisie gemeten. Iedere tablet werd ingesteld op dezelfde schermhelderheid, waarna dezelfde handelingen steeds werden uitgevoerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2014, 19:06
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, tablets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.