‘iPad 5 dunner dankzij schermtechnologie iPad mini’

Het scherm van de iPad 5 is dunner dankzij schermtechnologie van de iPad mini. Dit beweren Aziatische bronnen.

iPad miniApple wil de schermtechnologie van de iPad mini gebruiken om de iPad 5 dunner te maken. Dit schrijft Macatokara op basis van twee losse rapporten. GF2-schermtechnologie wordt in de iPad mini door Apple gebruikt om het scherm 23 procent dunner dan die in de iPad vierde generatie te maken. Dit is niet voor het eerst dat er over een dunnere iPad wordt gesproken: in januari kwamen er ook al geruchten over een dunnere en lichtere iPad 5 voorbij.

De iPad-schermen worden volgens de bronnen geleverd door Nitto Denko, TPK en Japan Display. Fabrikant Wintek, verantwoordelijk voor eerdere iPad-schermen, wordt niet genoemd. Apple experimenteert al langer met alternatieve schermtechnologieën, zoals het zuinigere IGZO-display.

Het is nog de vraag wat we exact van de iPad 5 kunnen verwachten. Geruchten wijzen op een nieuw ontwerp dat hevig is gebaseerd op de iPad mini. Eind 2012 werd nog beweerd dat de iPad 5 in maart 2013 zal verschijnen, dezelfde maand waarin eerdere iPads afgelopen jaren werden uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2013, 16:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.