iOS SDK 4.1 beta en iOS 4.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars (update)

Apple heeft iOS SDK 4.1 beta en iOS 4.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Ze zijn te downloaden via het iPhone Dev Center.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios 4.1 betaApple heeft de iOS SDK en de bijbehorende update naar iOS 4.1 vanavond beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Beide zijn te downloaden via het iPhone Dev Center. Het zal duidelijk zijn dat deze pre-releaseversie van het iOS momenteel alleen bedoeld is om ontwikkelaars in staat te stellen om hun applicaties alvast aan te passen voor de nieuwe firmware. De update bevat nieuwe tevens modem-firmware (baseband): van 01.59.00 naar 02.07.01.

Gebruikers melden dat er geen verbetering is in de signaalproblemen van de iPhone 4, zodat er voorlopig sprake lijkt van een cosmetische aanpassing. Wat wel opvalt is dat het toestel minder streepjes toont, op plaatsen waar voorheen goede ontvangst was (5 streepjes), zijn nu nog maar 3 steepjes zichtbaar.

Update: volgens @Musclenerd is de opmerking over watermerk niet waar.

Twitter-gebruiker @alchemistmuffin heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan (via RazorianFly.com): jailbroken iPhones zijn voorzien van een digitaal watermerk (geen zichtbaar watermerk op het scherm, maar in de code). Ze leggen het als volgt uit:

Also, iOS 4.1 has new encryption technology, that will constantly check if iPhone or iPod touch, have been jailbroken. This is done by digital watermark that appears when iOS is jailbroken, and this watermark cannot be removed, even if reverted to unjailbroken status. Apple store employees will check for the watermark during iPhone service.

ios 4.1

Tipgever: Gregor

Update: Gregor heeft ook enkele screenshots beschikbaar gesteld waarop nieuwe functies te zien zijn.

Nog een andere kleine verbetering is dat je de spellingscontrole kunt uitschakelen via de toetsenbord-opties (Instellingen > Algemeen > Toetsenbord).

Let op bij het reageren dat je duidelijk aangeeft welke firmware je bedoelt: iOS 4.1 (de ontwikkelaarsupdate) of iOS 4.0.1 (de bugfix-update die op 15 juli voor gebruikers beschikbaar komt).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2010, 10:49
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen ios 3, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.