Apple koopt online kaartbedrijf Poly9

Apple heeft het online kaartbedrijf Poly9 gekocht en de medewerkers overgebracht naar Cupertino. Poly9 levert kaartdiensten aan Surveys.com, Skype en anderen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

poly9Apple heeft het Canadese kaartbedrijf Poly9 uit Quebec gekocht. Poly9 maakt interactieve 3D-software voor online gebruik. De dienst wordt gepositioneerd als cross-browser en cross-platform en wordt toegepast door LinkedIn, Surveys.com, Flickr, Twittervision en Del.icio.us. Poly9 levert een driedimensionele aardbol, waarop je realtime gegevens kunt aflezen over locaties van gebruikers. De meeste personeelsleden van Poly9 zijn overgebracht naar Californië.

De officiële website van Poly9 is aangepast, maar er is nog wel een interactieve demo te zien. Bij Skype en Surveys.com zijn de wereldbollen ook nog te bekijken. Officieel is er nog niets bekendgemaakt; Apple vroeg medewerkers van Poly9 om geen informatie naar buiten te brengen. Het kantoor in Quebec is een paar weken geleden al gesloten.

Apple kocht eerder al Placebase, een concurrent voor Google Maps. De nieuwe aankoop is wellicht bedoeld om eigen kaartdiensten te ontwikkelen voor het iOS. Het idee daarachter is dat Apple minder afhankelijk wordt van Google Maps. Er is binnen Apple ook een Geo-team opgericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2010, 19:57
Categorie Apple
Onderwerpen globe, overname, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.