nest thermostaat

iOS-app Nest ondersteunt Nederlandse en Belgische postcodes

De vernieuwde iOS-app voor slimme thermostaat Nest en rookmelder Nest Protect ondersteunt Nederlandse en Belgische postcodes.

nest 2De Nest iOS-app heeft een update gekregen met de nodige verbeteringen voor de slimme thermostaat van het bedrijf en ondersteuning voor de onlangs aangekondigde rookmelder Nest Protect. Verborgen in de update zit echter ook een functie die veel interessanter is voor onze lezers: het is voor het eerst mogelijk om een Nederlandse of Belgische postcode in te voeren, zodat je in de app kunt zien wat voor weer het is. Op basis daarvan kan bijvoorbeeld de thermostaat omhoog gaan zodra het begint te vriezen. De toevoeging hint naar een verkoop van de thermostaat in Nederland, maar kan net zo goed slaan op een bredere ondersteuning. De rookmelder Nest Protect is via de Britse Nest-winkel namelijk al te bestellen in Nederland.


Nest Nederland postcode appDe Nest-app laat na de update ook de buitentemperatuur duidelijk zien, informatie waar je postcode voor is vereist. Opmerkelijk is dat het gebruik van deze informatie verder vooral relevant is voor de thermostaat, die niet via de Britse Nest-winkel verkrijgbaar is. Nest zou zich met de update daarom deels kunnen voorbereiden op de verkoop in Nederland en België. Verder worden in de landenlijst de VS, Canada, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Spanje en het Verenigd Koninkrijk genoemd.

Vroege vogels hebben de producten van Nest wellicht al via een omweg in huis gehaald, maar op de officiële website is het alleen mogelijk om de thermostaat en rookmelder in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk te bestellen. De Amerikaanse Apple Store biedt ook producten van Nest aan. Misschien niet de eerste plek waar je een thermostaat en een rookmelder zou verwachten, maar de Nest-producten verbinden met een bijbehorende iOS-app. Hierin kun je de temperatuur aanpassen, het alarm uitschakelen en andere aanpassingen doen. Bovendien is Nest een initiatief van Tony Fadell, voormalig iPod-topman bij Apple.

Toen de eerste versie van de Nest-thermostaat verscheen beschreven we in een uitgebreid artikel de ervaringen bij het aansluiten op een Nederlands verwarmingsstelsel.

Tipgever: Theun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 november 2013 om 12:51
Onderwerp
Categorie
Accessoires
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.