iOS 9 Toetsenbord iPhone 6s

Trackpad-modus voor iOS 9-toetsenbord keert terug in iPhone 6s

De trackpad-functie van het iOS 9-toetsenbord keert terug, maar alleen op de iPhone 6s. Voor de trackpad gebruikt de iPhone 6s namelijk 3D Touch.

iOS 9 Toetsenbord iPhone 6sDe iPad kan vanaf iOS 9 gebruik maken van een nieuwe QuickType-functie, die het mogelijk maakt snel door je tekst te navigeren met twee vingers op het toetsenbord. Hiermee verandert het keyboard in een trackpad, waarmee je alle kanten op kunt bewegen. Deze zelfde functionaliteit komt ook naar de iPhone, maar niet voor iedereen: je hebt er namelijk een iPhone 6s voor nodig.

De trackpad-functie was even op de iPhone te gebruiken in een beta van iOS 9, maar sindsdien heeft Apple dit beperkt tot ondersteunde iPads. Nu wordt deze functie ineens genoemd op Apple’s officiële website voor de iPhone 6s.

Volgens Apple werkt de trackpad iets anders op de iPhone 6s. Je moet namelijk niet met twee vingers op het scherm drukken, maar het toetsenbord steviger indrukken. Er wordt dus gebruikgemaakt van 3D Touch om de trackpad te activeren. Dat is vermoedelijk de reden waarom de iPhone 6 en eerdere toestellen hier geen gebruik van mogen maken.

Apple kan vermoedelijk op veel kritiek rekenen, door de trackpad te beperken tot de iPhone 6s. Eerdere beta’s hebben immers bewezen dat deze functie net zo goed werkt op andere iPhone-modellen. Wat echter ook bleek bij die beta’s, was dat dit niet heel handig om die iPhones werkt. Je moest immers met twee vingers tegelijk bewegen. Prima op het grotere scherm van de iPad, maar op de iPhone zorgt het al snel voor problemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2015, 10:30
Categorie iDevices
Onderwerpen ios 9, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.