iOS 7: verborgen instellingen wijzen op slimme swipes en mapopties

Verborgen instellingen in iOS 7 wijzen op de mogelijkheid om mappen in mappen te plaatsen en te navigeren met slimme swipes.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 instellingen mappen swipesApple heeft voor iOS 7 gekeken naar extra veegbewegingen om je iDevice te besturen. Dit blijkt uit een paar verborgen iOS 7-instellingen, ontdekt in de bèta door Hamza Sood. De opties staan niet standaard in het instellingenscherm, maar werden door Sood op een verder niet beschreven manier tevoorschijn gehaald. Met een paar andere verborgen opties zou het ook mogelijk zijn om je mappen te configureren.

Vanuit de mapinstellingen is het mogelijk om mappen in mappen te zetten of om mappen te sluiten met een snelle knijpbeweging. Een tweede optie maakt het mogelijk om de snelheid en hoek van de animatie bij het openen van een app te veranderen, maar die animatie-opties zijn zo technisch dat we vermoeden dat ze enkel bedoeld zijn voor testers bij Apple.

De beschreven veegbewegingen in het instellingenscherm zouden het mogelijk maken om iets te doen met een swipe vanaf de zijkant of een hoek van het scherm. Je iPhone-scherm ingedrukt houden zou ook een effect kunnen hebben.

Het is nog onduidelijk of de functies in een latere bètaversie van iOS 7 beschikbaar worden gesteld, of dat Apple niet langer van plan is om deze instellingen aan te bieden. Kans bestaat dat Apple de functies heeft verborgen omdat ze nog niet stabiel genoeg zijn om aan te bieden aan ontwikkelaars in de eerste bèta, maar Apple kan ze ook hebben verstopt omdat ze er niks meer mee willen doen en er geen tijd was om ze secuur uit iOS 7 te verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:33
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.