‘iOS 7 loopt vertraging op, krijgt fikse make-over’

iOS 7 loopt mogelijk vertraging op vanwege de geplande forse make-over, zo lijkt duidelijk te zijn geworden uit een chat tussen vooraanstaande Apple-bloggers. Daarnaast lijkt de iPhone 5S toch een biometrische scanner te krijgen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

VertragingiOS lijkt forse vertraging op te lopen, aldus Daring Fireball-blogger John Gruber (@gruber) in een Branch chat met andere gerenommeerde Apple-bloggers. Apple zou zelfs ontwikkelaars van OS X 10.9 overgeheveld hebben naar het iOS-team om de nieuwste firmware nog enigszins op tijd af te krijgen.

What I’ve heard: iOS 7 is running behind, and engineers have been pulled from OS X 10.9 to work on it. (Let me know if you’ve heard this song before.)

Met deze laatste bijzin refereert Gruber aan het feit dat Apple bij de introductie van de originele iPhone ook alles op alles moest zetten om de iPhone op tijd geleverd te krijgen en daarvoor vertraging bij OS X Leopard (10.5) op de koop toe moest nemen. Uit de chat werd ook duidelijk dat Sir Jonathan Ive – sinds het vertrek van Scott Forstall ook verantwoordelijk voor iOS – een fikse make-over voor iOS 7 in petto heeft, maar dat er aan de ‘achterkant’ minder vernieuwende zaken verwacht hoeven te worden.

Geselecteerde Apple-medewerkers zouden momenteel al druk bezig om iOS 7 ‘in het wild’ te testen met speciale iPhones met privacyschermen, waarbij de kijkhoek drastisch is verminderd om ongewenst meekijken lastiger te maken.

Regarding Ive: Word on the street is that iOS engineers with carry privileges all have some sort of polarizing filter on their iPhone displays, such that it greatly decreases viewing angles, thus making it difficult for observers to see the apparently rather significant system-wide UI overhaul.

MG Siegler (ex-Techcrunch) en Matthew Panzarino (The Next Web) hebben beide sterke geruchten gehoord dat de iPhone 5S mogelijk toch een biometrische scanner gaat krijgen, al is nog voldoende niet duidelijk waar die dan voor gebruikt moet worden. Panzarino meent dat de biometrische scanner betalingen mogelijk moet maken; een gerucht wat hij mede onderbouwt aan de hand van de overname van AuthenTec en bronnen rondom die overname.

Er is nog niets vernomen omtrent een event voor iOS 7 en/of de iPhone 5S, al lijkt een event voor de nieuwe iPad in april wel zeker te zijn, aldus Rene Ritchie (iMore) en eerdergenoemde Gruber.

I’ve heard from several sources that there was/is an event planned for April, new 9.7 inch iPad if it’s ready.

[branch]http://branch.com/b/apple-to-begin-iphone-production-this-quarter[/branch]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2013, 0:19
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen ios 7, iPhone 5s, jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.