Apple haalt voormalig robotica-expert Segway in huis

Apple heeft John Morrell, één van de makers van Segway en een robotica-expert, in huis gehaald. Dit schrijft Bloomberg.

John MorrellApple heeft John Morrell in huis gehaald, één van de mensen achter het vervoermiddel Segway. Dit meldt Bloomberg in een artikel dat de nieuwe Apple-medewerker onder de loep neemt. Waar Morrell exact aan werkt is nog onduidelijk, maar volgens bronnen zou er “een fantastisch project” voor nodig zijn om Morrell zover te krijgen dat hij zijn baan bij Yale University zou opgeven. Het is interessant dat uitgerekend Morrell in huis is gehaald: waar zou Apple een expert op het gebied van robotica voor nodig hebben?

Geruchten wijzen er op dat Morrell op het moment deel is van het Mac software-team binnen Apple. Het blijft nog even de vraag of Morrell enkel daar een rol zal blijven vervullen. Bloomberg denkt dat Apple Morrell zou kunnen gebruiken voor een riskant nieuw project, dat ook wel bekend staat als een ‘moonshot’. Hiermee zou Apple tegenwicht kunnen bieden tegen bedrijven zoals Google, die met projecten zoals Google Glass de laatste tijd nieuwe ideeën proberen te pushen. Het artikel stelt zelfs dat het zonde zou zijn als Apple zijn huidige talent niet op zo’n manier gebruikt.

Wat Morrell’s uiteindelijke rol zal worden bij Apple blijft nog even speculatief: Bloomberg lijkt deels vooral de hoop te uiten dat de voormalig Segway-maker zijn kennis op het gebied van robotica bij Apple zal benutten. We weten niet of dit ook echt zo zal zijn. Morrell heeft voormalige collega’s bij Apple werken, iets dat hem wellicht ook heeft gemotiveerd om de nieuwe baan aan te nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2013, 9:59
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.