iOS 7 geïnstalleerd op 90 procent van alle iDevices

iOS 7 staat geïnstalleerd op 90 procent van alle iPhones, iPads en iPods. Dit blijkt uit data verzameld door Apple.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 spotlightiOS 7 staat inmiddels geïnstalleerd op maar liefst 90 procent van alle iOS-apparaten. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van Apple op de ontwikkelaarswebsite. Het percentage is indrukwekkend: een overgroot merendeel van de gebruikers zit immers op de laatste, grote iOS-versie. De groei lijkt inmiddels echter wel wat af te remmen: in drie maanden tijd steeg het aandeel van iOS 7 met slechts 3 procent. In april lag het percentage namelijk op 87 procent.


iOS 7 gebruikscijfersApple’s cijfers zijn gebaseerd op App Store-gebruik in een periode van zeven dagen. Hierdoor meet Apple voornamelijk hoeveel actieve gebruikers iOS 7 hebben geïnstalleerd. iPhone-bezitters die geen apps installeren en dus de iPhone als gewone telefoon gebruiken, worden niet meegerekend. De cijfers tellen alle versies van iOS 7 bij elkaar op. Het is daarom onduidelijk hoeveel mensen bijvoorbeeld iOS 7.1.2 draaien.

Op de tweede plek in de gebruikscijfers staat volgens Apple iOS 6 – een update die op 9 procent van alle gepeilde iOS-apparaten staat. De rest van de iDevices zit nog op een eerdere iOS-versie. De groei van iOS 7 lijkt vooral ten koste van iOS 6 te gaan: deze update kromp de afgelopen maanden in de cijfers met 2 procent, terwijl oudere iOS-versies rond de 2 procent bleven hangen.

Klein detail: tel je Apple’s cijfers bij elkaar op, dan kom je uit op maar liefst 101 procent. Dat is waarschijnlijk te wijten aan afgeronde percentagecijfers die Apple versimpeld heeft gepubliceerd.

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.