iOS 7 geïnstalleerd op 90 procent van alle iDevices

iOS 7 staat geïnstalleerd op 90 procent van alle iPhones, iPads en iPods. Dit blijkt uit data verzameld door Apple.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 spotlightiOS 7 staat inmiddels geïnstalleerd op maar liefst 90 procent van alle iOS-apparaten. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van Apple op de ontwikkelaarswebsite. Het percentage is indrukwekkend: een overgroot merendeel van de gebruikers zit immers op de laatste, grote iOS-versie. De groei lijkt inmiddels echter wel wat af te remmen: in drie maanden tijd steeg het aandeel van iOS 7 met slechts 3 procent. In april lag het percentage namelijk op 87 procent.


iOS 7 gebruikscijfersApple’s cijfers zijn gebaseerd op App Store-gebruik in een periode van zeven dagen. Hierdoor meet Apple voornamelijk hoeveel actieve gebruikers iOS 7 hebben geïnstalleerd. iPhone-bezitters die geen apps installeren en dus de iPhone als gewone telefoon gebruiken, worden niet meegerekend. De cijfers tellen alle versies van iOS 7 bij elkaar op. Het is daarom onduidelijk hoeveel mensen bijvoorbeeld iOS 7.1.2 draaien.

Op de tweede plek in de gebruikscijfers staat volgens Apple iOS 6 – een update die op 9 procent van alle gepeilde iOS-apparaten staat. De rest van de iDevices zit nog op een eerdere iOS-versie. De groei van iOS 7 lijkt vooral ten koste van iOS 6 te gaan: deze update kromp de afgelopen maanden in de cijfers met 2 procent, terwijl oudere iOS-versies rond de 2 procent bleven hangen.

Klein detail: tel je Apple’s cijfers bij elkaar op, dan kom je uit op maar liefst 101 procent. Dat is waarschijnlijk te wijten aan afgeronde percentagecijfers die Apple versimpeld heeft gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juli 2014 om 10:06
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.