Emiel’s iCulture: “Een groentje in de wereld van de iPhones”

Ter gelegenheid van de aanstaande wijziging naar iCulture blikken alle medewerkers uitgebreid terug op 7 jaar iPhoneclub, en vooruit naar iCulture.nl. In deze terugblik: Emiel (@edjtoday)
Ingezonden mededelingen - · Laatst bijgewerkt:

Emiel_backstageIk heb pas iets meer dan twee jaar een iPhone. There, I said it. In het verleden heb ik mij allemaal rare HTC’s en Nokia’s door mijn werkgever aan laten smeren, dus nog niet zo lang geleden ergerde ik ik mij mateloos aan een Nokia E72, waarmee ik de social mediakanalen van een van de grootste voetbalclubs van de wereld aanstuurde.


In de dagen voorafgaand aan de grote makeover van iPhoneclub.nl naar het compleet vernieuwde iCulture.nl staan de redacteuren van iCulture stil bij dit moment. Hoe de iPhone hun leven veranderde, hoe zij terugkijken op iPhoneclub en waar zij naar uitkijken in het nieuwe iCulture. In dit verhaal het relaas van Emiel (@edjtoday).

Stiekem had ik ondertussen wel al een iPad en MacBook, want eigenlijk was ik allang een Applefan. Appleproducten zijn supermooi en ze werken fantastisch. Dit is wat mij zo aanspreekt aan Apple. Waar je eerst nog jezelf onderscheidde met een iPhone is het nu heel erg mainstream geworden om er een in je hand te hebben. Maar toch blijft er een wezenlijk verschil tussen iPhone- en Androidgebruikers. En dat is ook prima.

iPhoneclub was eerst een blog voor de early adopters, maar nu is het een breed informatieplatform voor alle iOS-gebruikers. Een gids voor iPhonebezitters om het beste uit je telefoon te kunnen halen, de zin van de onzin te scheiden en een gefilterde geruchtenmachine.

Sinds kort werk ik als marketeer bij iCulture. Gonny en Jean-Paul hebben mij benaderd om onder andere de communicatiecampagne rond de lancering van het nieuwe iCulture te begeleiden. En dat wilde ik maar wat graag! Ik bezocht iPhoneclub al geregeld en vond het een grote eer om benaderd te worden door zo’n sterk merk. Ik was erg te spreken over de plannen voor zowel de rebranding naar iCulture als de nieuwe site, en eerlijk is eerlijk: het was er ook wel tijd voor.

De afgelopen maanden heb ik het nieuwe iCulture.nl leren kennen en ik ben zo enthousiast over wat er aan staat te komen. Dit is echt een hele sterke website. Met het nieuwe platform staan we aan de vooravond van misschien wel een van de grootste veranderingen sinds de oprichting van iPhoneclub. Dit platform is er klaar voor om overzichtelijker en mooier de verhalen weer te geven en stelt ons bovendien nog beter in staat om de juiste informatie op het juiste moment te laten zien aan onze lezers. Maar hiermee zijn we er nog niet. We gaan hard aan de slag om een nieuwe app te maken, we gaan op sociale netwerken nog meer op zoek naar echte Applefans en zijn hard aan het broeden op andere nieuwe inititatieven.

Overigens is het wel mooi om te vertellen dat ik lang van de leer ben geweest dat apps onzin waren en je je als bedrijf gewoon op een mobielvriendelijke website moest richten. Ik had het fout, ik zeg het eerlijk. Goede apps maken het verschil. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld vrij veel fotobewerkingsapps en die doen dingen die ik op internetpagina’s zelden tegenkom. Daarnaast gebruik ik heel veel social- en nieuwsapps.

Mijn favorieten: Tweetbot (ik betaal graag voor de beste Twitterclient), Snapseed (favoriete fotobewerkingsapp), Sleep Cycle (staat elke nacht aan), Sound Sleepr (mijn zoontje valt hier heerlijk mee in slaap).

Zo zie je maar, mijn leven is écht veranderd in de afgelopen twee jaar. Mijn iPhone is vergroeid met mijn hand en ik kan me niet meer voorstellen hoe ik leefde in de tijd van de Nokia E72.

Lees ook de andere profielen in deze serie!

Reageren kan onder het aankondigingsartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.