iOS 7-code wijst op iPad mini 2 zonder retinascherm, maar met A6-chip

In de code van iOS 7 beta 4 zitten referenties naar een iPad mini 2 die geen gebruik lijkt te maken van een retinascherm maar wel een A6-processor bevat. De ontdekking werd gemaakt door ontwikkelaar Nick Frey die een verborgen bestand aantrof, met daarin alle apparaten die iOS 7 ondersteunen. In dit bestand wordt verwezen […]
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

A6 iPad miniIn de code van iOS 7 beta 4 zitten referenties naar een iPad mini 2 die geen gebruik lijkt te maken van een retinascherm maar wel een A6-processor bevat. De ontdekking werd gemaakt door ontwikkelaar Nick Frey die een verborgen bestand aantrof, met daarin alle apparaten die iOS 7 ondersteunen. In dit bestand wordt verwezen naar drie iPad mini’s met de codenamen J75, J76 en J77. Eén van de drie is een Wi-Fi-model, terwijl de andere twee een mobiele ontvanger bevatten.

In het bestand wordt niet gerefereerd naar de zogenoemde @2x-resolutie die nodig is voor ontwikkelaars om voor retinaschermen te ontwerpen. Hier zou uit afgeleid kunnen worden dat Apple nog geen retinascherm in de iPad mini 2 zal toevoegen. De iPad mini in de iOS 7-bestanden heeft ook een andere code dan de J85 die volgens eerdere berichtgeving wel een retinascherm zal krijgen.

De iPad mini in de iOS 7-bestanden heeft een processor met de codenaam s5l8950x, dezelfde naam die door Apple wordt gebruikt om te refereren naar de A6-chip in de iPhone 5. Het lijkt daarom enigszins aannemelijk dat dezelfde processor wordt gebruikt in het benoemde apparaat.

iPad mini ios 7

Hoewel iOS 7 een nieuwe iPad mini beschrijft, moeten we nog zien of deze ook daadwerkelijk zal verschijnen. iOS 7 bevindt zich immers nog in een betafase, wat kan betekenen dat Apple enkel een prototype met deze specificaties intern uitprobeert. Kans bestaat altijd dat we later dit jaar een iets ander product zullen zien.

Lees meer over de iPad mini 2 in ons dossier iPad mini 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 13:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ios 7, ipad mini 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.