iOS 6 nu beschikbaar voor iPad 2 en derde generatie iPad

iOS 6 is vanaf nu beschikbaar voor iPad 2 en derde generatie iPad. De update bevat diverse vernieuwingen, zoals Passbook, nieuwe Apple Kaarten-app en optimalisaties.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6 icoonBezitters van een tweede en derde generatie iPad kunnen vandaag iOS 6 installeren. De update rolt gaandeweg uit over de hele wereld. Het kan dus nog even duren voordat iOS 6 op jouw iPad zichtbaar is. Om te controleren of de update klaarstaat kun je naar Instellingen > Algemeen > Software-update gaan. De gratis update voor iOS bevat nieuwe functies, zoals Apple’s eigen kaartendienst, Facebook-integratie en Siri-functies voor de derde generatie iPad.
iOS 6 is geschikt voor iPad 2 en 3 en daarnaast voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch vierde generatie en Apple TV 2 en 3. Om iOS 6 via je computer te kunnen installeren heb je iTunes 10.7 nodig, maar je kunt de update ook over-the-air uitvoeren via je draadloze netwerk.

Het is aan te raden om eerst een reservekopie te maken van je iPad. Dit doe je door in iTunes met de rechtermuisknop op je iPad in de lijst te klikken en te kiezen voor ‘Maak reservekopie’. Je kunt ook een backup maken via iCloud, maar hebt dan wel flink wat vrije opslagruimte nodig. Heb je hulp nodig met de voorbereidingen, dan vind je op iPhoneclub het artikel ‘iOS 6 komt later vandaag beschikbaar: zo bereid je je voor‘. Jailbreakers kunnen beter wachten tot er groen licht is gegeven voor de update.

In iTunes voer je de update uit door je iPad op de computer aan te sluiten en iTunes te starten. Klik op het aangesloten apparaat (zichtbaar in de lijst aan de linkerzijde) en klik op ‘Zoek naar update’. Je kunt ook kiezen voor ‘Herstel’, waardoor alle eerdere instellingen verloren gaan. Zo kun je met een schoon apparaat beginnen. Heb je de beschikking over een snel Wi-Fi-netwerk, dan kun je ook over-the-air (OTA) updaten naar iOS 6. Dit doe je door te bladeren naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Volg daarna de stappen die in beeld verschijnen.

iOS 6 is niet voor iedereen meteen zichtbaar. En omdat er 400 miljoen iOS-apparaten in gebruik zijn, zullen miljoenen mensen gelijktijdig proberen om te updaten naar iOS 6 waardoor de Apple-servers overbelast kunnen raken. De kans is daardoor groot dat het downloaden niet lukt of erg traag verloopt. Tip: wacht tot morgenochtend en je kunt zonder wachttijden en haperingen updaten.

iOS 6 bevat een groot aantal vernieuwingen ten opzichte van iOS 6. Je leest er alles over in ons dossier iOS 6. Ook hebben we op iPhoneclub een uitgebreide reeks artikelen gepubliceerd over de vernieuwingen in iOS 6 onder de titel ‘iOS 6 uitgelicht‘. iOS 6 bevat ook Passbook, een digitale portemonnee voor al je tickets, spaarpassen en kortingsbonnen. En iPad-bezitters kunnen voor het eerst gebruik maken van de nieuwe klok-app.

Een uitgebreider artikel met gebruikerservaringen vind je op iPhoneclub. De reacties onder dit artikel op iPadclub zijn daarom gesloten. Wil je verder praten? Reageer dan onder het artikel op iPhoneclub!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 2:05
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.