Apple lost sms-beveiligingsprobleem op in iOS 6

Apple heeft in iOS 6 het sms-beveiligingsprobleem opgelost. Het probleem werd in augustus ontdekt door pod2g en maakte het mogelijk om de afzender te spoofen.

SMS-spoof-250x160Apple heeft het sms-beveiligingslek in iOS opgelost met iOS 6. Dit stelt @pod2g op Twitter. Pod2g was in augustus ook de ontdekker van het probleem, dat ervoor zorgde dat iemand een alternatieve afzender bij een verzonden sms-bericht kon laten zien. Het probleem staat in Apple’s lijst met alle beveiligingsproblemen die in iOS 6 zijn opgelost.

Apple beschrijft het probleem als volgt:

Berichten toonden het reactie-adres van een sms-bericht als de afzender. Het reactie-adres kan gespoofd worden. Het probleem is opgelost door altijd het verzendadres te laten zien in plaats van het reactie-adres

Eind augustus wezen geruchten er op dat Apple het probleem in iOS 6 zou oplossen. Apple’s documentatie bevestigt dat dit inderdaad is gebeurd.

Pod2g’s ontdekkingen zijn niet alleen verantwoordelijk voor het oplossen van het sms-beveiligingslek. Op zijn naam staat ook een probleem dat ervoor zorgde dat je mobiele verbinding weg kon vallen zodra er een sms-bericht binnen kwam. Ook dit probleem werd veroorzaakt door informatie die in de header van sms-berichten staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 9:40
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen ios 6, pod2g, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.