iOS 5: foto maken met de iPhone-oordopjes

Het is mogelijk om met de volumeknop van je oordopjes een foto te maken. Deze functie is ook beschikbaar als je op de volumeknoppen van de iPhone drukt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-HeadphonesIn iOS 5 worden steeds weer leuke, kleine ontdekkingen gedaan. De nieuwste is het feit, dat je een foto kunt maken door op het knopje van je headset te drukken. Apple maakte al bekend dat het mogelijk is om op de volume omhoog-knop te drukken voor het maken van een foto. Die nieuwe functie is nogal controversieel, want Apple wees eerder het gebruik van de volumeknoppen in de applicatie Camera+ omdat het “te verwarrend” zou zijn voor gebruikers. De app verdween daardoor 4 maanden uit de App Store. Nu voert Apple dezelfde functie met de volumeknoppen tóch in en is het opeens niet meer verwarrend.


Hoe dan ook, Twitteraar @MrSergioRamos ontdekte nog iets anders: namelijk dat het ook mogelijk is om de volume omhoog-knop op je headset te drukken. De iPhone maakt dan een foto. Het maken van een zelfportret wordt nu wel heel erg makkelijk.

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.