iOS 4.3 bevat verwijzingen naar nieuwe iPhones en iPads

De code van iOS 4.3 bevat verwijzingen naar nieuwe iPhones en iPads, zo blijkt. Naast de huidige iPhones is er nog een extra model.

iphone designZodra er een nieuwe firmware-versie uitkomt duiken ontwikkelaars er bovenop. Ze willen graag nieuwe functies ontdekken en misschien komen er daarbij ook nog verwijzingen naar nieuwe apparaten voorbij. Dat is bij iOS 4.3 alvast gelukt: in de code komt de iPhone 3,3 voor wat wijst op een nog onaangekondigde versie van de iPhone 4, mogelijk gericht op de Amerikaanse operators Sprint (CDMA) of T-Mobile USA (GSM). Ook zijn verwijzingen naar de iPhone 4,1 en 4,2 te vinden – waarschijnlijk de iPhone 5 in GSM- en CDMA-versie.

Dat er sprake is van een sprong van 3.x naar 4.x wijst erop dat er intern iets grotere veranderingen te vinden zijn, bijvoorbeeld een nieuwe chipset. Dat de nummering niet parallel loopt met de modelnummers heeft ermee te maken dat er bij de overgang van eerste generatie iPhone (iPhone 2G) naar iPhone 3G geen sprong werd gemaakt naar 2.x. In de code zijn ook verwijzingen te vinden naar de volgende generatie iPad (2,1, 2,2 en 2,3). Dat er drie uitvoeringen zijn, is een aanwijzing dat er naast de Wi-Fi- en 3G GSM-versie ook nog een CDMA-versie komt.

new-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2011, 10:51
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen cdma, firmware, ipad 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.