iOS 4.2 Beta beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars

iOS 4.2 Beta is uitgerold naar ontwikkelaars. Zij kunnen beginnen met het ontwikkelen van deze universele firmware voor iPhone, iPad en iPod touch. iOS 4.2 wordt in november verwacht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios-developer-programApple heeft de eerste beta van iOS 4.2 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Zij kunnen aan de slag om apps te maken voor deze universele versie van het iOS, om zich voor te bereiden op de publieke lancering in november. Met iOS 4.2 zal er voor het eerst één versie zijn die op alle recente apparaten te installeren is, inclusief iPhone, iPod touch en iPad. De iPad maakt met deze firmwareversie een inhaalslag ten opzichte van de andere apparaten: het maken van folders en multitasking komen eindelijk beschikbaar. Ook functies zoals een unified mailbox, GameCenter, draadloos printen en AirPlay zullen worden toegevoegd op de iPad.

AirPlay is een uitbreiding van de al langer bestaande technologie AirTunes, waarbij je straks niet alleen muziek maar ook foto’s en video’s draadloos kunt streamen binnen het netwerk. Apple heeft een aparte pagina gemaakt waar ze de vernieuwingen van iOS 4.2 alvast uitleggen:

  • Multitasking (al aanwezig in iOS 4.1 op de iPhone);
  • Applicaties organiseren in folders (idem);
  • Game Center: online communityfunctie om scores uit te wisselen en multiplayergames te spelen (idem)
  • Draadloos printen (nieuw);
  • AirPlay (nieuw);
  • En ook: verbeterde mail, zoeken in webpagina’s, verbeterde zakelijke ondersteuning, meer toegankelijkheidsopties en verbeteringen in toetsenborden en meegeleverde woordenlijsten.

Update: Tip voor mensen die Error 10 te zien krijgen na het installeren: je moet de nieuwste versie van de SDK installeren. Niet zo vreemd, want deze betaversies is immers bedoeld voor ontwikkelaars (en die hebben de nieuwste SDK toch al nodig).

Meer info: iOS Dev Center (inloggen als ontwikkelaar vereist)
Tipgever: @swartb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2010, 10:14
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen firmware, ios 3, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.