Inwoners van Amerikaanse staat mogen stemmen met iPad

Bewoners van de Amerikaanse staat Oregon kunnen dit jaar voor het eerst via de iPad stemmen. Medewerkers met een iPad zouden openbare locaties afreizen om een stemmogelijkheid met de tablet aan te bieden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Stemmen Oregon iPadHet Amerikaanse persbureau Associated Press schrijft dat er in de Amerikaanse staat Oregon voor het eerst gestemd zal worden met de iPad. In vijf counties (te vergelijken met kleine provincies) zullen bewoners van Oregon kiezen wie congreslid David Wu gaat vervangen. Wu stapte onlangs op omdat hij verwikkeld was geraakt in een seksschandaal.


De staat Oregon zou ongeveer 75.000 dollar hebben uitgegeven om een speciale app voor het stemmen te ontwikkelen. Medewerkers van de verkiezing zouden van de ene openbare voorziening naar de andere reizen, om inwoners met een iPad te helpen met stemmen. Ze zouden vooral op zoek zijn naar mensen die niet in staat zijn om het traditionele stemformulier in te vullen. Kan je dit wel, dan is het gewoon mogelijk om je stemformulier op de post te doen.

Dit is niet de eerste keer dat de staat Oregon innoveert tijdens verkiezingen. In 1998 was het hier voor het eerst mogelijk om te stemmen via de post, sindsdien de enige methode om daar je stem uit te brengen. De algemene kosten van de verkiezen zouden hierdoor gedaald zijn.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.