Intugame VR: virtual reality-games voor pc spelen met iPhone

Met Intugame VR speel je virtual reality-spellen op de pc, met behulp van je iPhone en een draadloze verbinding.

Intugame VRHoewel je met een slimme houder en de juiste apps van de iPhone een vr-bril maakt, is het aanbod op het moment nog vrij beperkt. De gaafste vr-demo’s verschijnen eigenlijk alleen voor de pc, maar daarvoor moet je de dure ontwikkelaarsversie van vr-bril Oculus Rift kopen voor 350 dollar. Dat kan goedkoper, aldus de makers van Intugame VR. Deze app verandert de iPhone in een virtual reality-bril voor de pc, waardoor je zonder Rift spellen in vr kunt spelen.

Intugame VR bestaat uit een app voor de computer en de iPhone. Heb je beide geïnstalleerd, dan maken de apps via de Wi-Fi-verbinding van je iPhone contact met elkaar. Het beeld van de computer wordt in twee delen naar de iPhone-app gestreamd, terwijl de iPhone je bewegingen naar de computer stuurt. Door de iPhone vervolgens in een bril zoals Google Cardboard, Zeiss VR of Durovis Dive te steken, kun je de bril opdoen en om je heen kijken. Het beeld reageert op je hoofdbewegingen, waardoor je rondkijkt in een virtuele omgeving.

Lees ook: Zo maak je van de iPhone een virtual reality-bril

Op het moment is er een app voor Intugame VR beschikbaar in de App Store, maar deze laat je hooguit vijf minuten achter elkaar gamen. Er wordt gewerkt aan een versie die langer gebruikt kan worden, maar daar hebben de makers geld voor nodig. Daarvoor zijn ze gestapt naar crowdfundsite Indiegogo, waar ze 20.000 dollar willen inzamelen.

Hoewel het idee achter Intugame VR hartstikke gaaf is, werkt het in de praktijk niet optimaal. Het beeld van je pc wordt via de draadloze connectie naar de iPhone gestreamd, waardoor er altijd sprake is van een kleine vertraging. Hierdoor reageert de omgeving traag op je hoofdbewegingen – iets waar je al snel misselijk van wordt.

Helemaal origineel is Intugame VR overigens niet: de app Trinus VR doet ongeveer hetzelfde. Trinus VR is er echter alleen voor Android, terwijl Intugame VR ook een iOS-app heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 14:31
Categorie Apps
Onderwerp virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.