Introductie nieuwe iPhone leidt tot meer verzekeringsclaims

Een Britse verzekeringsmaatschappij meldt dat er fraude wordt gepleegd met iPhones: zodra er een nieuwe iPhone wordt aangekondigd zijn neemt het aantal claims van verlies, diefstal en schade met 50% toe.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cracked iphoneEen Britse verzekeringsmaatschappij zegt dat de hoeveelheid verzekeringsclaims van verloren, zoekgeraakte en beschadigde iPhones toeneemt, naarmate nieuws over de volgende generatie iPhone de kop opsteekt. Verzekeraar Supercover Insurance meent dat er sprake is van bewuste fraude. Claims over de iPhone nemen met zo’n 50 procent toe in de maand waarin de nieuwe iPhone wordt geïntroduceerd. Bij beschadigde telefoons lijkt het er daarbij op, dat gebruikers zelf de hand aan hun toestel hebben geslagen, bijvoorbeeld door er met een hamer op te slaan (!). Er is zelfs een geval, waarbij een iPhone werd overreden door een auto, om de schade bij de verzekeraar te kunnen claimen. Volgens Supercover zijn iPhone-verzekeringen de snelstgroeiende categorie verzekeringen, wat gadgets betreft. iPhone-bezitters zijn 60 procent meer dan andere smartphonebezitters geneigd om een verzekering af te sluiten.

De verzekeraar denkt dat 40 procent van de claims verdacht is en wijst een kwart daarvan af. Juist extreem beschadigde iPhones trekken de aandacht, omdat ze zwaarder zijn beschadigd dan gebruikelijk, wanneer ze door een auto worden overreden. Supercover heeft zich gespecialiseerd in mobiele telefoonverzekeringen. Ze verzekeren ook laptops, navigatiesystemen, iPods en andere mp3-spelers en televisies.

We zijn benieuwd wat jullie ervaringen hiermee zijn. We hebben eerder een (niet volledig) overzichtsartikel gepubliceerd over iPhone-verzekeringen in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2010, 21:59
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.