Interact-iPad

Nieuwe adresboek-app Interact maakt groepen beheren gemakkelijker

De nieuwe contacten-app Interact wil het makkelijker maken om groepen tegelijk berichten te sturen. Op verschillende vlakken streeft Interact de standaard Contacten-app voorbij.

Interact-icon

Apple’s Contacten-app die standaard geïnstalleerd staat op je iPhone is uitgebreid genoeg voor de doorsnee gebruiker, maar is aan de beperkte kant voor fanatieke gebruikers. De nieuwe contacten-app Interact laat zien hoe het anders kan en is vooral een uitkomst voor mensen die regelmatig berichten sturen naar meerdere mensen tegelijk.

Interact (link) is een nieuwe app van Agile Tortoise, de maker van de populaire notitie-app Drafts die destijds hoge ogen gooide dankzij het soepele gebruik en de goede beheer- en deelopties. Interact bouwt voort op dit fundament en maakt een adresboek dat een stuk overzichtelijker kan zijn dan die van Apple.

Interact-iPad

Interact maakt groepsberichten versturen gemakkelijk

Zodra je Interact toegang hebt gegeven tot je contacten worden ze direct geïmporteerd. Je hoeft dus geen nieuwe account aan te maken of handmatig je contactgegevens over te zetten. Omdat Interact direct in verbinding staat met de Contacten-app, worden alle wijzingen die je in Interact aanbrengt ook doorgevoerd in Contacten. Houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld een persoon uit Interact wilt verwijderen.

Alle contacten worden in Interact netjes op een rijtje gezet, maar de app streeft Apple’s Contacten-app voorbij met de optie om de personen in groepen in te delen. Zo kun je afzonderlijke groepen aanmaken met gezinsleden, collega’s en vrienden, zodat je ze een stuk sneller kunt vinden.

Als je de groepen eenmaal op orde hebt, kun je met Interact gemakkelijk een bericht of e-mail sturen naar alle -of een aantal- groepsleden. Door op de paperclip te klikken kun je op die manier bijvoorbeeld een foto naar al je vrienden tegelijk sturen.

Interact slimme Scratchpad

Interact-iPhone Met het Scratchpad wil Interact het ook gemakkelijker maken om nieuwe personen aan je adresbroek toe te voegen. Dit kladblok heeft slimme tekstherkenning, waardoor het kopiëren en plakken van een telefoonnummer genoeg is voor Interact om er een nieuw contact voor aan te maken aan de hand van tags die je toevoegt. Handig als iemand zijn contactgegevens in een mailtje naar je stuurt en je ze alleen even hoeft te kopiëren en plakken in het Scratchpad.

Omdat Interact nog maar net in de App Store staat, is de app tijdelijk te downloaden voor de promotieprijs van €4,99. Het is een universele app, die naast 3D Touch- en Spotlight-ondersteuning ook de iPad Pro ondersteunt met multitasking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2016, 10:35
Categorie Apps
Onderwerpen adresboek, contacten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.