Intel vreest schade door iPad

Intel is bang dat het succes van de iPad de marges van pc-verkopen zullen bedreigen. Zelf is Apple ook met tablets bezig (op Windows, MeeGo en Android), maar dat zal wat langer gaan duren.

intel tabletIntel heeft nieuwe kwartaalcijfers uitgebracht en daarbij kwam ook de iPad ter sprake. CEO Paul Ottelini noemde het “the big question on everyone’s mind:” hoe gaat Intel reageren op de nieuwe tablets? De Intel-topman gaf daarbij toe dat Apple fantastisch werk heeft geleverd om de tablet-productcategorie opnieuw uit te vinden. Maar tablets gaan wel aan de verkoopmarge van pc’s knabbelen.

Consumers will have a limited amount of discretionary income and some will choose to purchase a tablet instead of upgrading an existing PC or purchasing a netbook in any given period.


Toch heeft Intel geen reden om bezorgd te zijn. De kwartaalcijfers kwamen hoger uit dan de $10,99 miljard die analisten hadden voorspeld. De omzet was 59 hoger dan vorig jaar en kwam voor het eerst in de geschiedenis boven de 11 miljard dollar. Om dat succes ook het komende kwartaal vast te kunnen houden is Intel met partners bezig om tablets op basis van Windows, Android en MeeGo te ontwikkelen, in meerdere formaten en op meerdere prijsniveau’s. Het volgende kwartaal zal naar schatting uitkomen op $11,4 miljard. Ottelini zei erover:

We take a longer-term view of the tablet opportunity. In the end, it will be additive to our bottom line, and not take away from it.

Intel vice-president Mooly Eden toonde op een bijeenkomst voor investeerders in mei een van de tablets die in ontwikkeling zijn (zie foto hierboven).

Apple gaat op 18 oktober om 2 uur ‘s middags Pacific Time de meest recente kwartaalresultaten bekendmaken.

Meer info: Intel-persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2010, 13:55
Categorie Apple
Onderwerpen intel, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.