‘Intel kan chips voor nieuwe iPhone maken’

Intel zou de chips voor toekomstige iPhones wel eens kunnen maken. Volgens Reuters is Apple al een jaar met Intel hierover in gesprek.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Intel iPhoneIntel is met Apple in gesprek geweest over de mogelijke productie van chips voor de nieuwe iPhone. Dit stelt een anonieme bron tegenover persbureau Reuters. Apple zou dan mogelijk van de zelf ontworpen chips met ARM-architectuur afstappen. Een samenwerking tussen Apple en Intel zou echter niet nieuw zijn: in Macs zit al hardware van de computerfabrikant. Hoewel de gesprekken over iPhone-chips al een jaar gaande zouden zijn, is er nog geen besluit gemaakt.


Volgens Reuters zou de volgende CEO van Intel de samenwerking voor iPhone-chips kunnen leiden. Deze CEO is echter nog niet aangewezen.

Intel en Apple zouden met elkaar kunnen samenwerken zonder dat de twee bedrijven elkaar teveel snijden, aldus analisten. Waar de Intel-chips exact voor gebruikt kunnen worden, is alleen nog de vraag. Intel zou wellicht chips voor de budget-iPhone kunnen maken, maar chips voor de huidige prijsklasse zijn ook een optie. Omdat de onderhandelingsfase nog niet is afgerond, lijkt het onwaarschijnlijk dat er al concrete plannen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 0:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen chips, intel
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.