’99 procent van Apple-fabrieken houdt zich aan 60-urige werkweek’

Inmiddels houdt 99 procent van alle Apple-fabrieken zich aan een 60-urige werkweek. Dit blijkt uit cijfers van Apple.

FoxconnVolgens Apple werkt 99 procent van alle medewerkers bij fabrikanten niet meer dan 60 uur per week. Dit blijkt uit een update op Apple’s ‘Supplier Responsibility’-pagina. Apple zegt de mijlpaal in januari 2013 te hebben behaald. Het percentage aan fabrikanten dat niet akkoord ging met het maximaal aantal werkuren lag in de herfst van 2012 nog onder de 90 procent. De betreffende fabrieken zijn niet van Apple zelf, maar zijn werk sterk afhankelijk van de productie van bijvoorbeeld iPhones.

De werkomstandigheden in Chinese fabrieken die Apple-producten fabriceren, werden afgelopen jaar een veelbesproken onderwerp nadat The New York Times in een uitgebreid artikel kritiek uitte. Apple-CEO Tim Cook zei er alles aan te doen om de omstandigheden te verbeteren en bleek onder andere plannen te hebben om het aantal uren per week dat personeel mag werken te beperken. Latere rapporten schreven hoe de omstandigheden in de fabrieken inderdaad waren verbeterd.

Eind 2012 schreef The New York Times ook over de verbeterde omstandigheden, maar werden er ook een paar kanttekeningen gemaakt: het mindere aantal werkuren zorgde ervoor dat er door sommigen ook minder werd verdiend. Begin dit jaar bleek Apple nog te breken met een fabrikant, omdat er in hun fabrieken kinderen zouden werken.

Of Apple er in slaagt om het aantal fabrieken dat een maximaal aantal werkuren aanhoudt hoog te houden, blijft nog de vraag. In augustus lag het percentage ook vrij hoog, maar in september was er opeens een daling. In september verscheen ook de iPhone 5, die in eerste instantie moeilijk geleverd kon worden.

Apple fabrieken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2013, 11:05
Categorie Apple
Onderwerpen apple, fabriek, foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.