Ingesneeuwde iPhone werkt na het ontdooien nog steeds

Blogger DK raakte zijn iPhone kwijt tijdens een wandeling in de sneeuw. Na een week in 20 centimeter diepe sneeuw blijkt de iPhone na het ontdooien nog steeds te werken - maar er kwam wel een hack aan te pas om het zover te krijgen.

iPhone sneeuwAlweer een spectaculair verhaal over iemand die z’n iPhone was kwijtgeraakt. Half december verloor blogger DK zijn iPhone in 20 centimeter diepe sneeuw tijdens het uitlaten van de hond in het park. Maar waar begin je te zoeken, in een gigantisch park in Chicago? Na urenlang zoeken gaf DK de moed op, vooral omdat het toestel na een paar uur in de vrieskou toch niet meer zou werken. Een week later, nadat de sneeuw weer wat was gesmolten, ging DK opnieuw op zoek en jawel: daar was zijn iPhone, met het scherm naar beneden vastgevroren aan het gras.

Bij het ontdooien speelde het probleem dat condens en dooiwater in de iPhone zou kunnen komen. Na vier uur drogen bij de verwarming bleek de iPhone nog steeds te functioneren: Bluetooth, Wi-Fi, EDGE, alle knoppen, sensoren, koptelefoonaansluiting en camera… Maar er was wel een ander probleem dat het toestel onbruikbaar maakte: een rij dode pixels op het touchsreen. Oplossingen waren er wel, maar ze vereisten allemaal een jailbreak. Sindsdien is DK een fan van de iPhone-hackersgemeenschap. Het hele relaas met foto’s van de ingesneeuwde iPhone is op de blog van DK te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2008, 11:18
Categorie Achtergrond
Onderwerpen vocht, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.