Apple in gesprek met operators in Thailand, Singapore en Australië

Mobiele operator SingTel, die belangen in diverse Aziatische landen heeft, is volgens geruchten in gesprek met Apple over het leveren van de iPhone. Als de deal doorgaat levert het de grootste mobiele klantengroep buiten China op.

SingtelSommige geruchten kun je maar beter laten voor wat ze zijn. Zoals de voorspelling dat Apple het 5-jarige iPhone-contract met AT&T inmiddels zat is en AT&T wil afkopen. Geloofwaardiger is het nieuws van de andere kant van de aardbol: daar zou de Singaporese operator SingTel in gesprek zijn met Apple over het leveren van de iPhone in Thailand, Singapore, Australië en diverse andere landen. De gesprekken zouden gaan over leveringsvolumes, marketingafspraken en businessmodellen om te kunnen samenwerken.

Hoofd marketing Sanchai Thiewprasertkul van SingTel-dochterbedrijf AIS zegt dat zijn werkgever al enkele maanden in gesprek is met Apple. Over sommige voorwaarden zou nog onenigheid zijn. Apple vraagt volgens Thiewprasertkul van operators om de iPhones te bundelen met een abonnement, om daarna de inkomsten te delen. Zo’n model zou in Thailand niet werken, aldus de AIS-medewerker. Intussen zouden al zo’n 60.000 iPhones zijn binnengesmokkeld in Thailand, waar ze voor 22.000 baht ($709) in de verkoop zijn. Als de levering doorgaat, zou dat betekenen dat een groot deel van het Verre Oosten kan worden afgedekt: SingTel heeft namelijk niet alleen dochterbedrijven in Thailand en Australië, maar ook in India, de Filippijnen, Bangladesh, Indonesië en Pakistan. Gezamenlijk levert dat een markt van meer dan 136 miljoen mobiele bellers op – de grootste mobiele klantengroep in Azië buiten China.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2008, 11:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen abonnementen, australie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.