iPhone 6 ING

ING Bankieren-app vernieuwd en aangepast voor iPhone 6

De iPhone-app van ING Bankieren heeft een fikse makeover gekregen. Daarnaast ondersteunt hij nu de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

ING iconDe ING Bankieren-app heeft een nieuw ontwerp gekregen. De app is voortaan een stuk lichter, waarmee hij ook beter aansluit op iOS 7 en iOS 8. De update voegt daarnaast ondersteuning toe voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Hiermee wordt beter gebruik gemaakt van de grotere schermen.

De app van ING zit structureel nog hetzelfde in elkaar. Door op sommige plekken de kleuren, lettertypen en dikte van bepaalde lijnen aan te passen, heeft de bank zijn ontwerp op subtiele wijze weten aan te passen. Leg de vernieuwde app echter naar een screenshot van de vorige versie en het verschil is al snel duidelijk. De grijze menubalk bovenin is bijvoorbeeld omgeruild voor een witte variant, die ook opgaat in de statusbalk van je iPhone.

iPhone 6 ING Bankieren 1iPhone 6 ING bankieren 2

ING’s virtuele assistent Inge kan na de update ook je spaarsaldo zien. Het is bovendien mogelijk om haar spaaropdrachten door te geven.

iCulture vroeg in november 2014 aan de ontwikkelaars van grote, Nederlandse apps waar hun iPhone 6-updates bleven. ING beloofde toen dat ondersteuning voor de iPhone 6 zeer binnenkort verwacht kon worden. Met de vandaag uitgebrachte update maakt ING deze belofte waar. De iPhone 6-aanpassing werd bewaard voor de grotere update, zodat het redesign gelijk mee kon worden genomen.

Het is nu afwachten wanneer andere grote banken hun iPhone 6-updates gaan uitbrengen. ABN Amro vertelde aan iCulture dat de schermaanpassing in een volgende versie wordt toegevoegd. Rabobank onthulde recent nog de Rabo Wallet-app, maar deze is eerst alleen op selecte Android-toestellen te gebruiken. Er wordt volgens Rabobank pas later naar een iPhone-versie gekeken.

Afgelopen jaar kreeg de Belgische ING-app ook een update, maar met een andere functie. Deze app maakt sindsdien namelijk gebruik van Touch ID.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2015, 14:12
Categorie Apps
Onderwerpen ing, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.