belkin-wemo-sensoren

Belkin kondigt vier nieuwe WeMo-sensoren voor smart home aan

Belkin gaat vier nieuwe WeMo-sensoren uitbrengen voor smart homes. Het zijn bewegingssensoren voor kamers, deuren en ramen, maar ook sensoren voor rookmelders.

Belkin heeft het WeMo-assortiment uitgebreid met vier nieuwe sensoren. De nadruk ligt daarbij op beveiliging van je huis. De vier sensoren sturen een notificatie naar de WeMo-app zodra er iets aan de hand is. Ze kunnen ook een trigger sturen naar andere WeMo-apparaten, zoals het inschakelen van een lamp, lichtknop of slimme stekker. De vier nieuwe apparaten zijn een bewegingssensor voor de kamer, een magnetische sensor voor deuren en ramen, een alarmsensor voor bijvoorbeeld rookmelders en een sensor voor aan je sleutelbos.


belkin-wemo-sensoren

De bewegingssensoren voor ramen, deuren en kamer zijn eigenlijk vrij standaard. De alarmsensor is dat niet: die zorgt ervoor dat je bestaande rookmelders, koolmonoxidemelders en andere melders die zelf geen internetverbinding hebben, ‘connected’ kunt maken. De sensor voor aan je sleutelbos is bijvoorbeeld handig als je wilt weten wanneer de kinderen het huis binnenkomen en weer naar buiten gaan. Op die manier kun je als ouder het doen en laten van je kind in de gaten houden, net zoals met de eerder vandaag besproken Netatmo Welcome. De sensor waarschuwt als de kinderen op het afgesproken tijdstip nog niet thuis zijn.

WeMo Alarm Sensor

Sensor voor waterverbruik

Alle WeMo-producten verschijnen pas in de tweede helft van 2015 in de winkel. Daarnaast komt er nog een watersensor, waarmee je kunt meten hoeveel water je verbruikt. Deze sensor sluit je aan op het waterleidingsysteem, waarna de drukveranderingen worden gemeten. Die ontstaan bijvoorbeeld door het open- en dichtdoen van de kraan en het doorspoelen van het toilet. De sensor berekent je waterverbruik en de bijbehorende kosten. Je krijgt ook een seintje als er ergens lekkage is.

wemo-water-sensor

De bijbehorende app zal de komende maanden worden aangepast voor deze nieuwe sensoren. Ondertussen zijn er steeds meer concurrenten die zich ook op de lucratieve markt voor huisautomatisering storten. Naast de al genoemde Netatmo-camera met bijbehorende sensoren is er bijvoorbeeld ook een bedrijfje met de naam BeeWi, dat allerlei sensoren op de markt wil brengen voor een concurrerende prijs (20 tot 25 dollar voor slimme lampen, temperatuursensoren, etc).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.