Infuse 3 app icon

Infuse 3.3: sneller, efficiënter en Chromecast op de achtergrond

Infuse 3 heeft een update gekregen. De app is nu efficiënter in het afspelen van video's. Daarnaast werkt Chromecast nu op de achtergrond.

Infuse 3 app iconWie fanatiek films en series afspeelt op zijn iPhone of iPad, zal wel bekend zijn met Infuse, een van de mooiste en handigste video-apps in de App Store. De app heeft een update gekregen naar versie 3.3 en vrijwel alle verbeteringen spelen zich onder de motorkap af: zo is er een nieuwe playback core en Chromecast wordt nu ook op de achtergrond ondersteund.


Onder film- en seriefans is Infuse een populaire app. En met reden: dit is niet alleen een video-app die je naar ontzettend veel bestandssoorten laat kijken, maar de app gaat hier ook slim mee om. Bij iedere video wordt automatisch achtergrondinfo gedownload, waardoor de app al je bestanden automatisch sorteert. Films krijgen een fraaie dvd-cover waar je op kunt tappen om een synopsis te lezen. Bij series gebeurt hetzelfde en staan alle afleveringen onder een seizoen gesorteerd. De video’s op je iPhone, iPad of iPod touch worden hierdoor fraai weergegeven, waardoor je geen moment hoeft te kijken naar gecompliceerde bestandsnamen en vreemde mapstructuren.

infuse-iphoneHet deel van Infuse 3.3 dat voor het afspelen van videobestanden zorgt is compleet opnieuw geprogrammeerd. Dat zorgt ervoor dat Infuse beter omgaat met verschillende filmformaten en aanzienlijk sneller is dan zijn voorganger. Dit is positief voor de accuduur van je iPhone en zorgt er tevens voor dat filmbestanden minder snel stotteren of haperen. Een andere belangrijke verbetering: wie Google’s Chromecast gebruikt om het videobeeld op zijn TV weer te geven, kan nu na het starten van een film of serie zijn iPhone vergrendelen of andere apps openen. Het afspelen gaat dan door in de achtergrond.

Naast deze twee grote aanpassingen heeft Infuse 3.3 nog een aantal kleine verbeteringen gekregen. Zo zou Dolby-geluid beter moeten klinken, worden ondertitels van films in gedeelde netwerkmappen nu automatisch afgespeeld, kan Infuse beter overweg met metadata-bestanden van Plex en kun je Dolby Audio-effecten nu in- en uitschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2015, 21:42
Categorie Apps
Onderwerpen chromecast, infuse, video
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.